GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvorene prijave za 30. izdanje Dana hrvatskog filma

Otvorene prijave za 30. izdanje Dana hrvatskog filma
PRIJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 18:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Otvorene su prijave za 30. izdanje Dana hrvatskog filma, koje će se održati od 12. do 16. rujna u zagrebačkom Kinu Tuškanac.

Prijave za natjecateljski program jubilarnog izdanja traju do 30. lipnja i otvorene su u kategorijama Kratkometražni i srednjometražni igrani film, Dokumentarni film, Animirani film, Eksperimentalni film i Namjenski film (uključuje i glazbeni spot).

U obzir za selekciju ulaze svi filmovi hrvatskih autora i/ili producenata koji su između dva izdanja festivala premijerno prikazani na nekom od hrvatskih filmskih festivala, u redovnoj distribuciji ili u nekoj drugoj javnoj prigodi te svi oni koji su u istom razdoblju producirani te još nisu javno prikazani.

Odabrani filmovi natječu se za službene nagrade stručnoga žirija (Grand prix za najbolji film, režija, scenarij, kamera, montaža, glazba glumačko ostvarenje i manjinska produkcija), za tradicionalne nagrade 'Jelena Rajković' Društva hrvatskih filmskih redatelja najboljem autoru do 30 godina starosti, i Zlatna uljanica tjednika Glas koncila, za promicanje etičkih vrijednosti na filmu.

Dani hrvatskog filma se već trideset godina održavaju kao nacionalna kulturna manifestacija koja predstavlja, promiče i vrednuje godišnju produkciju kratkometražnog i srednjemetražnog filma te dugometražnu produkciju svih kategorija, osim igranog filma.

"Svrha Festivala je također pružiti uvid u nacionalnu baštinu i komparativan uvid u suvremena kretanja u regionalnim kinematografijama u kojima participiraju domaći autori i producenti", ističu organizatori.

Popunjenu prijavnicu, koja se može pronaći na stranicama HAVC-a, šalje se na dhf.prijavnice@hfs.hr, a rezultati će se objaviti 1. kolovoza.

Tagovi: Dani hrvatskog filma
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE