GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvorene prijave za 32. Animafest

Otvorene prijave za 32. Animafest
ANIMIRANI FILM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2021 / 10:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb otvorio je prijave za svoje 32. izdanje, koje će se održati od 6. do 11. lipnja iduće godine u Zagrebu.

Putem online obrasca prijaviti se mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti završeni nakon 1. siječnja 2021.

Kratkometražni filmovi, u trajanju do 40 minuta, mogu se prijaviti za Natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma – filmovi producirani u obrazovnim institucijama, bez obzira na stadij studija, Natjecanje filmova za djecu i Natjecanje hrvatskog filma – filmovi hrvatskih redatelja i/ili filmovi kojima je bar jedna od zemalja produkcije Hrvatska.

Dugometražni filmovi, minimalnog trajanja 40 minuta, mogu se prijaviti za sljedeću natjecateljsku kategoriju Natjecanje dugometražnog filma.

VR/360/interaktivni projekti mogu se prijaviti za Natjecanje VR animacije, koje obuhvaća projekte koji uključuju animaciju kao glavni medij, napravljeni za sustave Oculus, HTC Vive ili Samsung Gear VR

Rok za prijavu kratkometražnih filmova u svim kategorijama je 1. veljače, a dugometražnih filmova i VR projekata 15. ožujka. Naknade za prijavu nema.

Online prijave dostupne su na službenim internetskim stranicama festivala www.animafest.hr.

Filmove odabire umjetnički ravnatelj Festivala u suradnji s odabranim profesionalcima, a njihova je dužnost pogledati svaki u roku prijavljen film i odlučiti o finalnoj selekciji programa.

Rezultati selekcije bit će objavljeni na službenoj internetskoj stranici Festivala najkasnije 1. travnja 2022. godine, a o rezultatima selekcije bit će obaviješteni svi sudionici prijava.

Filmovi se natječu za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji.

Jedini hrvatski A festival, Animafest Zagreb, osnovan je 1972. i iduće godine obilježava pedeset godina postojanja. Kao i tada i dalje je nezaobilazan u animacijskoj zajednici, uz festivale u Annecyju, Ottawi i Hirošimi.

Dobitnici Animafestova Grand Prixa izravno se kvalificiraju za nagradu Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti te European Animation Award.

Tagovi: Animafest
PROČITAJ I OVO
Iran kategorički odbija bilo kakvu vezu s napadom na Rushdieja
REAKCIJE
Iran kategorički odbija bilo kakvu vezu s napadom na Rushdieja
TEHERAN - Iran je u ponedjeljak "kategorički" odbacio svaku vezu s napadom na Salmana Rushdieja, britanskog pisca i autora "Sotonskih stihova", koji je u petak više puta uboden nožem na konferenciji u SAD-u.
Loznica najavio film o ratu u Ukrajini, strahuje od dugotrajnog sukoba
NAJAVE
Loznica najavio film o ratu u Ukrajini, strahuje od dugotrajnog sukoba
SARAJEVO - Trajanje rata u Ukrajini nitko ne može predvidjeti, no izvjesno je da će se najkasnije naredne godine pojaviti novi film koji će dokumentirati sve što se tamo zbiva, a autor će mu biti Ukrajinac Sergej Loznica kojega kritika opisuje kao jednog od najznačajnijih suvremenih redatelja.
Matanićevo Područje bez signala najbolje regionalno TV ostvarenje, Mikkelsenu Srce Sarajeva
PRIZNANJA
Matanićevo Područje bez signala najbolje regionalno TV ostvarenje, Mikkelsenu Srce Sarajeva
SARAJEVO - Hrvatska dramska serija “Područje bez signala” proglašena je u nedjelju najboljim regionalnim televizijskim ostvarenjem i nagrađena je Srcem Sarajeva koje se dodjeljuje u okviru natjecateljskog programa 28. Sarajevo Film Festivala.
Levy: Rushdie treba dobiti Nobelovu nagradu za književnost
NAGRADA
Levy: Rushdie treba dobiti Nobelovu nagradu za književnost
PARIZ - Pisac Salman Rushdie, koji je hospitaliziran u teškom stanju nakon napada nožem u SAD-u, trebao bi dobiti Nobelovu nagradu za književnost, ocijenio je francuski filozof Bernard-Henri Lévy u članku za Journal du dimanche.
Lerotićev film osvojio tri nagrade na festivalu u Locarnu
PRIZNANJA
Lerotićev film osvojio tri nagrade na festivalu u Locarnu
ZAGREB -"Sigurno mjesto", debitantski film redatelja Jurja Lerotića, osvojio je tri nagrade na Filmskom festivalu u Locarnu - za najboljeg redatelja, najboljeg glumca i najbolji prvi dugometražni igrani film.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE