GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvorene prijave za 32. Animafest

Otvorene prijave za 32. Animafest
ANIMIRANI FILM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2021 / 10:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Svjetski festival animiranog filma - Animafest Zagreb otvorio je prijave za svoje 32. izdanje, koje će se održati od 6. do 11. lipnja iduće godine u Zagrebu.

Putem online obrasca prijaviti se mogu svi kratki i dugi animirani filmovi te VR projekti završeni nakon 1. siječnja 2021.

Kratkometražni filmovi, u trajanju do 40 minuta, mogu se prijaviti za Natjecanje kratkometražnog filma, Natjecanje studentskog filma – filmovi producirani u obrazovnim institucijama, bez obzira na stadij studija, Natjecanje filmova za djecu i Natjecanje hrvatskog filma – filmovi hrvatskih redatelja i/ili filmovi kojima je bar jedna od zemalja produkcije Hrvatska.

Dugometražni filmovi, minimalnog trajanja 40 minuta, mogu se prijaviti za sljedeću natjecateljsku kategoriju Natjecanje dugometražnog filma.

VR/360/interaktivni projekti mogu se prijaviti za Natjecanje VR animacije, koje obuhvaća projekte koji uključuju animaciju kao glavni medij, napravljeni za sustave Oculus, HTC Vive ili Samsung Gear VR

Rok za prijavu kratkometražnih filmova u svim kategorijama je 1. veljače, a dugometražnih filmova i VR projekata 15. ožujka. Naknade za prijavu nema.

Online prijave dostupne su na službenim internetskim stranicama festivala www.animafest.hr.

Filmove odabire umjetnički ravnatelj Festivala u suradnji s odabranim profesionalcima, a njihova je dužnost pogledati svaki u roku prijavljen film i odlučiti o finalnoj selekciji programa.

Rezultati selekcije bit će objavljeni na službenoj internetskoj stranici Festivala najkasnije 1. travnja 2022. godine, a o rezultatima selekcije bit će obaviješteni svi sudionici prijava.

Filmovi se natječu za priznanja i nagrade koje dodjeljuju međunarodni žiriji.

Jedini hrvatski A festival, Animafest Zagreb, osnovan je 1972. i iduće godine obilježava pedeset godina postojanja. Kao i tada i dalje je nezaobilazan u animacijskoj zajednici, uz festivale u Annecyju, Ottawi i Hirošimi.

Dobitnici Animafestova Grand Prixa izravno se kvalificiraju za nagradu Oscar Američke akademije filmskih umjetnosti i znanosti te European Animation Award.

Tagovi: Animafest
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE