GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otvorene prijave za Four River Film Festival i Reviju mladeži

Otvorene prijave za Four River Film Festival i Reviju mladeži
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 13:43
Autor: SEEbiz / H
KARLOVAC - Otvorene su prijave za 26. Filmsku reviju mladeži i 14. Four River Film Festival, nacionalni, odnosno međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, koji će se održati od 7. do 11. rujna u Karlovcu.

"S više od 1600 filmova iz čak 100 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 200 međunarodnih gostiju, Revija i Festival su najomiljenija i najbrže rastuća destinacija za srednjoškolski film, ali i prilika za pronalaženje svog mjesta u svijetu promatranom kroz objektiv kamere", ističe organizator tih manifestacija, Hrvatski filmski savez.

"O uspjehu karlovačkih izdanja najbolje govori činjenica o prošlogodišnjem dosegu od preko 45000 posjetitelja koji su virtualno zažutili grad", dodaju u najavi.

Prijaviti se mogu mladi filmaši od 14 do 20 godina s filmovima završenima nakon siječnja 2019. godine. Može se natjecati u četiri kategorije – igrani, animirani, dokumentarni film i slobodni stil.

Iz HFS-a kažu da su Revija i Festival itekako dobra odskočna daska u daljnjem filmskom stvaralaštvu, o čemu najbolje znaju pobjednički redatelji, producenti, montažeri, animatori, od Kaje Šišmanović i Daria Lonjaka, Ivana Kelave, Marine Jurišić i Marije Ratković Vidaković, Maide Srabović, Tomislava Stojanovića i Daniela Pejića do Vjekoslava Živkovića i Luke Hrgovića koji su danas uspješni profesionalci u filmskom svijetu.

Pored srednjoškolskih filmova u natjecateljskom programu, FRaMe i FRFF priredit će se popratni programi s praktičnim radionicama i masterclassovima, okruglim stolovima i debatama, predstavljanjima partnerskih organizacija, izletima i nastupima glazbenih bendova te večernjim projekcijama profesionalnog filma.

Svake večeri filmovi se prikazuju na drugoj rijeci, na drugom odredištu: Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Virtualno ili ne, vidimo se u Karlovcu od 7. do 11. rujna kako bismo ponovo zažutili grad!

Prijave se šalju putem platforme FilmFreeway do 1. lipnja 2021., a sve detalje moguće je pronaći na službenoj web stranici https://frff.com.hr.

Tagovi: Four River Film Festival, Kaja Šišmanović, Dario Lonjak, Ivan Kelava
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE