GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Partibrejkersi 14. listopada u Tvornici kulture

Partibrejkersi 14. listopada u Tvornici kulture
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2023 / 16:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Više od godinu dana od nastupa na festivalu Brijačnica, kultni beogradski rokeri Partibrejkers u subotu, 14. listopada, u zagrebačku Tvornicu kulture ponovno donose nezaustavljivu žestinu i distorziju, najavljeno je iz Tvornice.

Partibrejkersi su lani proslavili 40 godina djelovanja, a tijekom četiri desetljeća postali su sinonimom za iskrene, sirove i žestoke svirke, dok su njihovi stihovi uklesani u povijest, kako beogradskog, tako i regionalnog rocka i glazbe uopće.

Hitovi su se iskristalizirali već prvim albumom ''Partibrejkers'', 1985. godine, a niz se nastavio izdanjima ''Partibrejkers II'' (1988) te ''Partibrejkers III'' (1989). U sljedećem desetljeću na kazeti objavljuju koncertno izdanje ''Zabava još traje'' (1992), te albume ''Kiselo i slatko'' (1994) i ''Ledeno doba'' (1997).

Objavili su i dvije kompilacije ''Najbolje od najgoreg''(1996) i ''San i java'' (1999). Uslijedili su ''Gramzivost i pohlepa'' (2002), ''Sloboda ili ništa'' (2007), ''Krš i lom'' (2010). Brejkersi su svoje posljednje studijsko izdanje objavili 2015. godine, album ''Sirotinjsko carstvo''.

Partibrejkers ovog listopada u Tvornicu donose zvuk rock'n'rolla, svoje zarazne rifove i divlje ritmove. ''Kreni prema meni'', ''Sit gladan'', ''Ako si…'', ''Stoj, Džoni'', ''Ti moraš biti moja'', ''Lobotomija'', ''Hoću da znam'', ''Zemljotres'', ''Hipnotisana gomila'' i druge pjesme Brejkersa vječne su i bez roka trajanja, poručuje organizator.

Tagovi: Partibrejkers, Tvornica kulture
PROČITAJ I OVO
Slijepčević nakon osvojene Zlatne palme: Sve zvuči nestvarno
OGROMAN USPJEH
Slijepčević nakon osvojene Zlatne palme: Sve zvuči nestvarno
CANNES - Povijesni je uspjeh postigao naš redatelj Nebojša Slijepčević koji je sinoć u Cannesu, na 77. filmskom festivalu za svoj film 'Čovjek koji nije mogao šutjeti' osvojio prvu hrvatsku Zlatnu palmu na ovom međunarodnom filmskom festivalu.
Cannes: Film Nebojše Slijepčevića osvojio Zlatnu palmu u kategoriji kratkog filma
SENZACIJA
Cannes: Film Nebojše Slijepčevića osvojio Zlatnu palmu u kategoriji kratkog filma
CANNES - Film Nebojše Slijepčevića 'Čovjek koji nije mogao šutjeti', osvojio je Zlatnu palmu u kategoriji kratkog filma na festivalu u Cannesu.
Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK
DOBRE VIJESTI
Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK
ZAGREB - Pred kraj kazališne sezone u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu događaju se promjene u vrhu Drame. Dosadašnja ravnateljica Drame Nenni Delmestre zbog osobnih i obiteljskih razloga se od 10. lipnja 2024. povlači, a na to mjesto dolazi Tena Štivičić.
Toni Montano pronađen mrtav
IN MEMORIAM
Toni Montano pronađen mrtav
BEOGRAD - Srbijanski roker Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je u srijedu u 63. godini.
Mladi umjetnici svojim radovima zauzeli poslovne prostore diljem Zagreba
SALON MLADIH
Mladi umjetnici svojim radovima zauzeli poslovne prostore diljem Zagreba
ZAGREB - Izložbeni program 37. salona mladih u Zagrebu nastavlja se malim festivalom suvremene umjetnosti u poslovnim prostorima – Takeover kojeg organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, u okviru EU projekta CreART 3.0.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE