GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet godina od odlaska Vlade Divljana, Max Juričić mu posvetio pjesmu

Pet godina od odlaska Vlade Divljana, Max Juričić mu posvetio pjesmu
VELIKAN MUZIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.03.2020 / 07:57
Autor: SEEbiz / MIXER
ZAGREB - Max Juričić novim autorskim projektom Plesač sporog Stepa najavljuje četvrti singl, pjesmu “7 nota 100 života” posvećenu Vladi Divljanu.

Prijateljstvo i suradnja starih prijatelja Maxa i Vlade ima dugu povijest, a ostala je zabilježena na legendarnom EP-u “4 godišnja doba” i koncertnom albumu “Live@Tvornica” u izdanju Aquarius records.

Evo što Max Juričić kaže o pjesmi “7 nota 100 života“:

“Vlada nas je ostavio pred 5 godina u trenutku kad smo zajedno s bendom Ljetno kino snimili jednu od njegovih najljepših pjesama “Samo jednu ljubav imam”, a njegove stare pjesme odjenuli u novo ruho. Svakog proljeća okupe se prijatelji u njegovu čast, lani povodom premijere filma Nebeska tema, a prije toga na koncertima u beogradskom Sava centru i zagrebačkoj Tvornici kulture. “7 nota 100 života” je moj mali doprinos da suradnju s Vladom Divljanom simbolično produžim još jednom pjesmom, a njegov vedri duh da i dalje bude s nama.”

Danas, 4. ožujka pjesma “7 nota 100 života” premijerno će se emitirati u radijskom programu radija od kada će biti dostupna i na digitalnom servisu Deezer, a istog datuma u Srbiji kreće emitiranje na radiju RTS 202.

Jedan od najznačajnijih muzičkih autora s naših prostora Vlada Divljan (1958-2015) napustio nas je na današnji dan 4. ožujka prije pet godina.

Vlada Divljan je, pet godina kasnije, i dalje sa nama kroz bezvremenu muziku koju je stvarao, kroz naše sjećanje na njegov dobri duh, svjetonazore i način kako se ophodio prema prijateljima, ali i svim drugim ljudima koje je upoznao, čime je u potpunosti zaslužio epitet "najvećeg džentlmena rokenrola", kako ga je bio nazvao prijatelj i suadnik Max Juričić.


7 NOTA 100 ŽIVOTA

KUDA ODLAZE NAJBOLJI OD NAS
SVATKO NA SVOJ NAČIN VJERUJE DA ZNA
NAJBOLJI OSTAJU I KAD NISU TU
AL NITKO SE NE VRAĆA DA NAM ISPRIČA
TU PRIČU

7 NOTA 100 ŽIVOTA
SVE DIVOTE U 3 NOTE
7 NOTA 100 ŽIVOTA
U JEDNOM

NEKOM PATNJA NEKOM PLES
AL BEZ SVEGA TOGA TO NE BI BIO JAZZ
KUDA ODLAZE NAJBOLJI OD NAS
ZNAM SAVRŠENA MUZIKA SVIRA
TIŠINA

7 NOTA 100 ŽIVOTA
SVE DIVOTE U 3 NOTE
7 NOTA 100 ŽIVOTA
U JEDNOM

7 MORA 7 NOĆI
PROŠAO SAM TRAŽEĆI A ODGOVOR VEĆ ZNAM
HEJ DRUŽE KAKO SI
A ČUJEM KAKO SVIRA SAVRŠENA MUZIKA
SVIRA TIŠINA

Tagovi: Vlada Divljan, Max Juričić, Idoli
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE