GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pet godina Olipskog ljetnog festivala

Pet godina Olipskog ljetnog festivala
TRADICIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.07.2020 / 19:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Svečanim koncertom Hrvatskog gitarskog kvarteta otvara se Olipski ljetni festival 2020. i sukladno epidemiološkim preporukama obilježava se pet godina kontinuirane i bogate kulturno-umjetničke produkcije i zabavnih programa na najvećem otoku zadarskog arhipelaga - Olibu.

U posljednjih pet godina otok Olib je kroz program Olipskog ljetnog festivala ugostio brojne domaće eminentne umjetnike, umjetničke organizacije, brojna društva i udruge i postao poznata ljetna festivalska destinacija. U vrijeme kad se mnogi kulturni programi otkazuju zbog trenutne epidemiološke situacije, Olipski ljetni festival ulaže znatne napore da ovogodišnjim programom obilježi pet godina postojanja i kontinuiteta izvedbi vrhunskih kulturno-umjetničkih i zabavnih sadržaja na otoku Olibu. 

Svečano otvorenje ovogodišnjeg Olipskog ljetnog festivala obilježit će se 13. srpnja u 21 h koncertom Hrvatskog gitarskog kvarteta. Renomirani glazbenici i akademski gitaristi Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić, olipsku će publiku počastiti djelima i obradama najvećih skladatelja i velikana poput Bacha, Piazolle, Vivaldija, Prkofjeva, Gershwina i drugih.

U subotu 25. srpnja slijedi kazališno - glazbeni program. Olipski ljetni festival ugošćuje Kazalište Moruzgva i izvrsnu Eciju Ojdanić koja će izvesti najnoviju predstavu, monodramu 'Vla-Vla-Vlajland Cabaret' prema tekstu Ivana Lea Leme. Nakon predstave slijedi cjelovečernji koncert nezaobilaznih i sada već legendarnih zadarskih uličnih svirača Duo Gitman koji će zabavljati publiku poznatim dalmatinskim i svjetskim evergreen hitovima.

Dan kasnije, u nedjelju 26. srpnja održat će se već tradicionalni festivalski program - 5. Memorijalni turnir u boćanju ‘Turnir Brune Marcelića’ u organizaciji prijatelja Brune Marcelića.

Program u kolovozu obilježen je kazališnom predstavom Teatra Grdelin 'Moj slučaj', našeg sjajnog glumca i redatelja Borisa Svrtana. Svrtanov 'Moj slučaj' je jedinstvena monodrama koja uspostavlja živo sjećanje na život i djelo Vlade Gotovca, velikog hrvatskog esejista, novinara, filozofa, govornika i političara. Predstava će se izvoditi na otocima Olibu, Istu i Silbi 4., 8., i 9. kolovoza.

Olipski ljetni festival 2020. kao ljetna manifestacija od kulturno-umjetničkog i turističkog značaja za otok Olib i cijelu Zadarsku županiju, ove se godine odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Upravnog odjela za kulturu i šport Grada Zadra i Upravnog odjela za razvitak otoka i zaštitu okoliša Grada Zadra, Upravnog odjela za društvene djelatnosti Zadarske županije, Grada Zagreba, sponzora Miatours i drugih te donatora i medijskih pokrovitelja.

Festival je posvećen dramskim umjetnicima Ani Karić i Bogumilu Klevi te Miloradu Rućandu, istaknutom članu Udruge Olib.

Olipski ljetni festival odvija se u organizaciji Udruge OLIB i Kazališne družine Bastien, a pod umjetničkim ravnateljstvom i produkcijom Ljube Zečevića te tehničkim vodstvom Euzebija Šimunića. Dizajnerska podrška projektu je kreativna platforma Organizam.

Ulaz na sva festivalska događanja je slobodan. Svi programi odvijaju se na otvorenom prostoru. Programi festivalskih večeri odvijaju se s početkom u 21 h.
Organizatori zadržavaju pravo na izmjene programa sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji te preporukama HZJZ.

FB: https://web.facebook.com/Olipski.Ljetni.Festival
--------
PROGRAM OLIPSKOG LJETNOG FESTIVALA 2020.

13. 7. / ponedjeljak / 21:00 h
Svečanost otvorenja Olipskog ljetnog festivala 2020.
Cjelovečernji koncert: Hrvatski gitarski kvartet (Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić i Tvrtko Sarić)

25. 7. / subota / 21:00 h
Kazalište Moruzgva: Vla–Vla–Vlajland Cabaret
Autor teksta i redatelj: Ivan Leo Lemo
Uloge: Ecija Ojdanić
Kostimografkinja: Martina Ptičar
Skladatelj glazbe: Zvonimir Dusper
Cjelovečernji koncert: Duo Gitman

26. 7. / nedjelja / 10:00 h
5. Memorijalni turnir u boćanju “Turnir Brune Marcelića”
u organizaciji prijatelja Brune Marcelića

4.8. / utorak / 21:00 h
Teatrin Grdelin: Moj slučaj
Autor: Vlado Gotovac
Dramatizacija: Boris Svrtan
Redatelj: Boris Svrtan
Izvodi: Boris Svrtan

8.8. / subota / 21:00 h
Festivalska produkcija: gostovanje na Istu
Teatrin Grdelin: Moj slučaj
Autor: Vlado Gotovac
Dramatizacija: Boris Svrtan
Redatelj: Boris Svrtan
Izvodi: Boris Svrtan

9.8. / nedjelja / 21:00 h
Festivalska produkcija: gostovanje na Silbi
Teatrin Grdelin: Moj slučaj
Autor: Vlado Gotovac
Dramatizacija: Boris Svrtan
Redatelj: Boris Svrtan
Izvodi: Boris Svrtan

Tagovi: Olipski ljetni festival, Ljubo Zečević, Vlado Gotovac, Zoran Dukić, Petrit Çeku, Maroje Brčić, Tvrtko Sarić
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE