GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pjevač Johnny Nash umro u u 80. godini

Pjevač Johnny Nash umro u u 80. godini
PRIRODNA SMRT
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.10.2020 / 07:17
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Američki pjevač Johnny Nash, poznat po reggae hitu iz 1972. godine "I Can See Clearly Now", umro je u 80. godini, rekao je njegov sin John Nash III.

Nash je umro u utorak prirodnom smrću u svom domu, rekao je John Nash III za internetsku stranicu slavnih TMZ i lokalnu tv postaju u Los Angelesu.

"Bio je predivan otac i obiteljski čovjek. Volio je ljude i svijet. Nedostajat će unutar naše zajednice. Obitelj je bila sve za njega", rekao je Nashov sin
za TMZ.

Hit "I See See Clearly Now", objavljen je 1972. i bio je četiri tjedna na vrhu Billboard Hot 100 liste najpopularnijih singlova koje je u SAD-u tjedno  objavljivao časopis Billboard. Pjesma je postala hit i u Kanadi, Velikoj Britaniji i Južnoj Africi.

Nash je rođen 19. kolovoza 1940. u Houstonu u Texasu, a karijeru je započeo krajem 1950-ih kao pjevač i glumac. Sredinom šezdesetih preselio se na Jamajku gdje je bio pod utjecajem reggae glazbe. Bio je i jedan od prvih ne-jamajčanskih pjevača koji su snimali reggae glazbu na Jamajci.
Njegov posljednji studijski album "Here Again" objavljen je 1986. godine.

Tagovi: Johnny Nash, reggae, Billboard
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE