GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počeo Berlinale u digitalnom formatu

Počeo Berlinale u digitalnom formatu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2021 / 19:44
Autor: SEEbiz / H
BERLIN - U Berlinu je u ponedjeljak započeo 71. Međunarodni filmski festival koji se ove godine održava u dva dijela, prvom dijelu od 1. do 5. ožujka preko online platforme kojem pristup ima samo profesionalna publika i novinari te ljetnom dijelu namijenjenom publici koji će se održati u lipnju.

Svakog dana profesionalnoj publici će preko online platforme biti na 24 sata biti ponuđeno gledanje filmove i jednog od festivalskih programa.

Natjecateljski program, u kojem se ove godine za jednu od nagrada natječe 15 filmova, počeo je među ostalim projekcijom jednog od njemačkih filmova u konkurenciji, filmom „Ja sam tvoj čovjek“ redateljice Marie Schrader.

U programu Generation prikazan je i jedini ovogodišnji film iz Bosne i Hercegovine, „Tabija“ redatelja Igora Drljače.

Sutra će u natjecateljskom dijelu biti prikazana i hrvatska manjinska produkcija "Baksuzno bubanje ili bezumni pornić" rumunjskog redatelja Radua Judea u kojem sudjeluje i hrvatska producentska kuća Kinorama.

Pobjednike ovogodišnjeg Berlinale stručni žiri, u čijem radu sudjeluje i bosanskohercegovačka redateljica Jasmila Žbanić, proglasit će u petak.

Pobjednički filmovi će zajedno s izborom filmova široj publici biti prikazani od 9. do 20. lipnja u berlinskim kinima kada će biti i uručene ovogodišnje nagrade.

U nedjelju navečer su uoči Berlinalea kina širom Njemačke bila osvijetljene u znak protesta što su kinematografi zbog pandemije zatvoreni od početka studenog.

Tagovi: Berlinale, Radu Jude, Maria Schrader, Jasmila Žbanić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE