GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje 12. revija dramskih tekstova studenata ADU

Počinje 12. revija dramskih tekstova studenata ADU
REVIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 16:44
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu 12. DeSADU donosi, od 22. do 24. travnja na Sceni F22 ADU i online na Facebook stranici revije, četrnaest tekstova kojima se mladi dramski pisci predstavljaju široj publici.

Festival DeSADU studentima dramaturgije osigurava vrijeme i mjesto za prikazivanje vlastitih novih, vrućih dramskih tekstova ili onih koji već neko vrijeme čekaju u samoći ladica.

Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama, koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika, stoji u najavi.

Kroz međusobnu suradnju, nova iskustva i osvještavanje prisutnosti novih dramskih tekstova mladih autora, ovaj je festival velik korak naprijed u prikazivanju umjetnosti mladih kazalištaraca, kao i velika motivacija za sve sudionike da prikažu svoje radove, dodaje se.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja DeSADU bit će predstavljeni tekstovi "Plodna mjesta" Petre Pleše, "Ne usudim se zamisliti kako je to bilo" Vide Zelić, "Ti imaš izbor, ja ne…" Ane Perković, "Oni koji hodaju bočno" Marije Androić, "Moram ti reći da te volim" Espija Tomičića, "Vilan" Patrika Gregureca, "Svemir u vama" Paule Drvenkar, "Čiča Miča rige jaja" Vene Mušinovića, "Te lepe nuklearne zime" Đorđa Kosića, "Još nerođen" Anamarije Budimir, "Sanjati zlatnu ribicu" Mie Laure Jurčić, "Odjednom je postalo tiho" Ivone Marciuš, "Nemoj gasiti svjetlo" Ane Dragozet i "Ljubav u afteru" Mihovila Rismonda.

U sklopu popratnog programa održat će se diskusija o mentalnom zdravlju "Kako preživjeti pandemiju", pod vodstvom studentice treće godine preddiplomskog studija Psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Ive Marketanović.

Ulaz na sve izvedbe i popratni program je slobodan uz prethodnu najavu na mail adresu adudesadu@gmail.com zbog ograničenog broja mjesta, a za posjetitelje koji ne uspiju dobiti mjesto u dvorani, osiguran je prijenos čitanja uživo na Facebook stranici DeSADU (https://www.facebook.com/desadu/), na kojoj je dostupan i kompletan program održavanja festivala.

Tagovi: - Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti, DeSADU
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE