GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje 22. Liburnia Jazz Festival

Počinje 22. Liburnia Jazz Festival
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2022 / 11:17
Autor: SEEbiz / H
OPATIJA - Liburnia Jazz Festival počinje u petak u svom 22. izdanju tradicionalnim nastupom Puhaćeg orkestra Lovran u stilu dixieland parade šetalištem Lungomare u Opatiji.

U večernjem dijelu programa prvog dana je koncert Dina e Mel Dina e Mel uz gitarista Miroslava Tadića i Yvette Holzwarth s programom starih pjesama zadarskih Arbanasa.

Festival se nastavlja u subotu ujutro nastupom Elvisa Stanića, Spartaca Črnjarića i Darka Mihelića okupljenih pod nazivom "French Touch: Accordeon Project" te novog projekta Luisa Bonillea i Exploding Pig, s glazbom mješavinom jazza, hip hopa, psihodeličnog lounga i lo-fi beatova.

Istoga dana navečer na Ljetnoj pozornici nastupa središnje ime ovogodišnjega festivala China Moses, kći Dee Dee Bridgewater za koju navode da je osmislila arhetip jazz vokala za novo doba, spajajući jazz, soul, hip hop i house.

U nedjelju, 3. srpnja 22. Liburnia Jazz Festival zatvara koncertom Željka Veverec pod umjetničkim imenom Je Veux.

Ove godine festival se odvija na opatijskom Lungomaru, tržnici, parku i velikoj sceni Ljetne pozornice. Organizator festivala je udruga Liburnia Jazz, odnosno Elvis Stanić.

Tagovi: Liburnia Jazz Festival, Elvis Stanić, China Moses, Dee Dee Bridgewater, Miroslav Tadić, Dina e Mel Dina e Mel
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE