GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Počinje VukovArt 2020

Počinje VukovArt 2020
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2020 / 14:53
Autor: SEEbiz
VUKOVAR - Vukovar i ove godine postaje luka umjetnosti! Od 22.8. - 5.9. u luku umjetnosti uplovljavaju jedna od najpoznatijih imena svjetske street art scene.

VukovArt, u organizaciji Grada Vukovara i Vala Kulture, je pokrenut kao novi koncept u razvoju umjetnosti te stvara novi vizualni identitet grada Vukovara.

S 18 umjetničkih djela nastalih u protekle tri godine Vukovar je postao prepoznatljiv kao Galerija na otvorenom i izvan granica Republike Hrvatske.

Ovogodišnji moto festivala je Give Me 5 zbog pet novih svjetskih umjetnika koji će oslikati pročelja pet vukovarskih zgrada:

OKO (Hrvatska)
Tea Jurišić (Hrvatska)
Boogie (Švicarska)
Eugen Varzić (Hrvatska)
Arsek & Erase (Bugarska)

Kao i svake godine, festival će ponuditi i ostale programske aktivnosti koje se nalaze na sljedećem linku, a od kojih izdvajamo:

• biciklijade
• predavanja
• radionice
• koncerte
• panel diskusije
• izložbe

Ostvarena je i suradnja s Akademijom za umjetnost i kulturu Osijek koja se očituje u studentskim izložbama i predstavama.

Tagovi: VukovArt 2020, OKO, Tea Jurišić, Boogie, street art, Eugen Varzić, Vukovar
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE