GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Postira Seaside Film Festival od 27. srpnja

Postira Seaside Film Festival od 27. srpnja
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 19:30
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Postira Seaside Film Festival, posvećen kratkometražnom filmu, održava se u svom jedanaestom izdanju od 27. do 31. srpnja na otoku Braču.

Kako je najavljeno, na festivalu će biti prikazani brojni naslovi iz vrha svjetske produkcije kratkometražnog filma, na školskom igralištu koje je dovoljno prostrano da se udovolji epidemiološkim zahtjevima.

Međunarodni natjecateljski program donosi, među ostalim,američki film "David" Zach Woodsa, sudionika svih važnijih festivala poput Cannesa, Clermont-Ferranda njemački "Masel Tov Cocktail" (Arkadij Khaet & Mickey Paatzsch), luda komedija o životu jednog Židova u Njemačkoj, dobitnik nekoliko nagrada na Clermont-Ferrandu, ali i brojnih drugih nagrada na raznim festivalima, i "White eye" (Tomer Shushan), izraelski film snimljen u jednom kadru o borbi čovjeka da sačuva ljudskost u izazovnim situacijama, koji je bio nominiran i za Oscara.

Druga večer natjecateljskog programa donosi još dva kandidata za Oscara - američki "The letter room" Elvire Lind glavnu ulogu nosi Oscar Isaac te "Feeling through" Dougha Rolanda, u kojem glumi gluhoslijepi Robert Tarango i koji će vas sigurno taknuti u dušu.

Laurent Firode, prošlogodišnji dobitnik nagrade publike u Postirima ove godine donosi još jednu crnu komediju, "The key to dreams".

"Borba za „Zlatnu Srdelu“, nagradu publike, ove će godine po svemu sudeći biti iznimno teška, na zadovoljstvo postirske publike", kažu organizatori.

Na istoj se lokaciji treće festivalske večeri odvija fokus program, ove godine usmjeren na Orijent i Bliski istok, s filmovima među kojima je i iranski "Tattoo" Farhada Delarama, dobitnika dvije nagrade na Berlinaleu, sirijsko-libanonski film "Aziza" Soudade Kaadan, dobitnika velike nagrade žirija na Sundanceu. U suradnji s partnerskim Cottbus Film Festivalom prikazuje se turski film "The school bus" Ramazana Kilica.

Četvrti dan festivala posvećen je domaćem kratkom metru,, na programu su "Angina pectoris" Filipa Mojzeša, "Stanar" Borne Zidarića, "Kad si mlad" Andrije Tomića, te "Ništa ja tebi ne govorim, samo kažem" Sanje Milardović.

Filmovi "Sigurno mrtvi" Ivana Grgura i "Mikrokazeta" Igora Bezinovića i Ivane Pipal prikazat će se u festivalskom programu Midnight shorts, u uvali Prja u srijedu, 28. i 31. srpnja.

Na toj filmofilskoj plaži prikazat će se, među ostalim, švedski "Grab them" Morgane Dziurla-Petit, , južnokorejski "God's daughter dences" Sungbina Byuna, dobitnika nagrade publike na Clermont-Ferrandu, belgijski "They are watching" Quentina Moll-Van Royea.

Ulaz na festivalske projekcije je slobodan.

Tagovi: Postira Seaside Film Festival, Igor Bezinović, Tomer Shushan, Zach Woods
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE