GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstava Mačak u vreći adut 35. Histrionskog ljeta

Predstava Mačak u vreći adut 35. Histrionskog ljeta
LJETNA POZORNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 07:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovogodišnje, 35. po redu zagrebačko histrionsko ljeto, održat će se od 16. srpnja do 5. rujna, a donosi na ljetnoj pozornici Opatovina predstavu "Mačak u vreći" Georgesa Feydeaua u režiji Damira Lončara.

Georges Feydeau majstor je vodviljskih zapleta i farsičnog humora. Napisao je više od šezdeset farsi koje su nasmijavale Parižane tijekom Belle Époquea.

"Premda prvenstveno žele zabaviti i nasmijati, njegovi komadi ipak blago provociraju pokazujući na svjetlima pozornice široku paletu ljudskih slabosti. Feydeauovi su likovi plošni – naivni, umišljeni, mahniti od ljubavi ili škrti – ali pravu draž njegovim komadima daju majstorski izvedeni zapleti uglavnom temeljeni na zabunama koje rastu, gomilaju se i nižu dok se likovi ne nađu u gotovo nadrealističkom kolopletu apsurda", stoji u najavi.

"Mačak u vreći" jedan je od omiljenijih Feydeauovih naslova i već više od sto godina uprizoruje se diljem Europe.

U adaptaciji za 35. Histrionsko ljeto radnja je premještena iz Francuske u Zagreb dvadesetih godina. Gustav Štaub bogati je proizvođač šećera koji je odlučio "kupiti" tenora iz Splita kako bi natjerao HNK da praizvede operu njegove kćeri. I doista, u rekordnom roku na njegovu se pragu pojavljuje mladi Splićanin, za kojega će Štaub pretpostaviti da je tenor, a zapravo je riječ o sinu njegova prijatelja Roje, koji se bavi trgovinom pršutom i koji ne zna pjevati ni za živu glavu.

Mladić se pritom odmah zaljubljuje u jednu od nazočnih dama i od tog trenutka počet će se zaplitati sve dalje u mrežu nesporazuma i pogrešnih pretpostavki, u škripcu između tri žene, ljubavi i posla, Splita i Zagreba...

"Gledatelje će ova predstava zasigurno nasmijati i zabaviti, ali i podsjetiti na jedan davni, romantični Zagreb", poručuju iz Histriona.

U predstavi glume Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Dajana Čuljak, Ana Herceg, Ognjen Milovanović i Martin Kuhar. Adaptaciju potpisuje Petra Mrduljaš Doležal, kostime osmišljava Elvira Ulip, a scenografiju Enes Hodžić. Za rasvjetu je zadužen Dražen Dundović.

Svečana premijera predstave, koja će ujedno obilježiti službeno otvaranje Histrionskog ljeta, bit će u subotu 18. srpnja, a igrat će svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom. Od 16. srpnja do 15. kolovoza predstave se igraju u 21 sat, a od 18. kolovoza do 5. rujna u 20 sati.

Tagovi: Mačak u vreći, Histrioni, Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Histrionsko ljeto, Ljetna pozornica na Opatovini, Damir Lončar, Zlatko Vitez
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE