GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstava Mačak u vreći adut 35. Histrionskog ljeta

Predstava Mačak u vreći adut 35. Histrionskog ljeta
LJETNA POZORNICA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.07.2020 / 07:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Ovogodišnje, 35. po redu zagrebačko histrionsko ljeto, održat će se od 16. srpnja do 5. rujna, a donosi na ljetnoj pozornici Opatovina predstavu "Mačak u vreći" Georgesa Feydeaua u režiji Damira Lončara.

Georges Feydeau majstor je vodviljskih zapleta i farsičnog humora. Napisao je više od šezdeset farsi koje su nasmijavale Parižane tijekom Belle Époquea.

"Premda prvenstveno žele zabaviti i nasmijati, njegovi komadi ipak blago provociraju pokazujući na svjetlima pozornice široku paletu ljudskih slabosti. Feydeauovi su likovi plošni – naivni, umišljeni, mahniti od ljubavi ili škrti – ali pravu draž njegovim komadima daju majstorski izvedeni zapleti uglavnom temeljeni na zabunama koje rastu, gomilaju se i nižu dok se likovi ne nađu u gotovo nadrealističkom kolopletu apsurda", stoji u najavi.

"Mačak u vreći" jedan je od omiljenijih Feydeauovih naslova i već više od sto godina uprizoruje se diljem Europe.

U adaptaciji za 35. Histrionsko ljeto radnja je premještena iz Francuske u Zagreb dvadesetih godina. Gustav Štaub bogati je proizvođač šećera koji je odlučio "kupiti" tenora iz Splita kako bi natjerao HNK da praizvede operu njegove kćeri. I doista, u rekordnom roku na njegovu se pragu pojavljuje mladi Splićanin, za kojega će Štaub pretpostaviti da je tenor, a zapravo je riječ o sinu njegova prijatelja Roje, koji se bavi trgovinom pršutom i koji ne zna pjevati ni za živu glavu.

Mladić se pritom odmah zaljubljuje u jednu od nazočnih dama i od tog trenutka počet će se zaplitati sve dalje u mrežu nesporazuma i pogrešnih pretpostavki, u škripcu između tri žene, ljubavi i posla, Splita i Zagreba...

"Gledatelje će ova predstava zasigurno nasmijati i zabaviti, ali i podsjetiti na jedan davni, romantični Zagreb", poručuju iz Histriona.

U predstavi glume Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Dajana Čuljak, Ana Herceg, Ognjen Milovanović i Martin Kuhar. Adaptaciju potpisuje Petra Mrduljaš Doležal, kostime osmišljava Elvira Ulip, a scenografiju Enes Hodžić. Za rasvjetu je zadužen Dražen Dundović.

Svečana premijera predstave, koja će ujedno obilježiti službeno otvaranje Histrionskog ljeta, bit će u subotu 18. srpnja, a igrat će svaki dan osim nedjeljom i ponedjeljkom. Od 16. srpnja do 15. kolovoza predstave se igraju u 21 sat, a od 18. kolovoza do 5. rujna u 20 sati.

Tagovi: Mačak u vreći, Histrioni, Barbara Vicković, Franjo Kuhar, Filip Juričić, Davor Svedružić, Histrionsko ljeto, Ljetna pozornica na Opatovini, Damir Lončar, Zlatko Vitez
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE