GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Predstavljena Nova ploča - nova nagrada Hrvatske diskografske udruge

Predstavljena Nova ploča - nova nagrada Hrvatske diskografske udruge
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 17:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatska diskografska udruga (HDU) predstavila je u ponedjeljak nagradu Nova ploča, koja će se dodjeljivati za izuzetan doprinos te promicanje značaja hrvatske glazbene industrije, za potporu u ostvarivanju ciljeva HDU-a te uspjeh u širenju ugleda i položaja udruge.

Nova nagrada ustanovljena je u povodu 25. obljetnice HDU-a, a ovogodišnji su dobitnici osnivači i članovi prvog Upravnog odbora HDU-a Hrvoje Markulj, Šimo Jovanovac, Branko Paić, Veljko Despot i Zdravko Josipović, priopćio je HDU.

Na predstavljanju održanom u Hrvatskom glazbenom zavodu na sam rođendan HDU-a, predsjednik udruge Želimir Babogredac istaknuo je da je diskografija na našim prostorima prisutna gotovo stotinu godina te da se tim podatkom možemo pohvaliti jer nas razlikuje od glazbenih prostora kojima smo okruženi.

"Rezultat uspjeha je upravo ta naša dugogodišnja dostojanstvena namjera i zato je važno odati počast onima koji su vjerno stvarali domaću diskografiju – našim osnivačima Hrvatske diskografske udruge", rekao je Babogradac.

Diskograf, glazbeni urednik, osnivač Chansonfesta i prvi predsjednik HDU-a Hrvoje Markulj rekao je da je svaka nagrada istodobno i priznanje i mogući poticaj, a njezin primitak dobitnik stavlja na istaknuto mjesto u životu. "Posebno se to odnosi na nagrade koje dodjeljuje struka, kolege s kojima ste puno godina dijelili profesionalnu sudbinu", poručio je Markulj.

Diskograf, novinar i glazbeni urednik Veljko Despot istaknuo je kako je ova nagrada priznanje da je bio "na dobrom putu u vrlo posebnim ekonomskim zakonitostima, vodio vrijedne bitke u nekim drugačijim društvenim okolnostima i otvarao prava vrata u neka druga kulturološka vremena, propuštajući na ove prostore onaj propuh inozemne popularne kulture, kada je to nešto značilo generacijama koje su uz nju odrastale".

Šima Jovanovac, skladatelj, izvođač, producent i diskograf ponosan je što je današnja HDU respektabilna organizacija i uz bok svjetskim udrugama istih profila. "Snovi su postali stvarnost", rekao je.

Glazbeni ugođaj na predstavljanju stvorila je harfistica Doris Kramatić izvodeći klasike domaće glazbe.

Svečano uručenje nagrade dobitnika održat će se u jesen u Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti.

Tagovi: Nova ploča, Branko Paić, Veljko Despot, Zdravko Josipović, Hrvatska diskografska udruga, Šima Jovanovac
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE