GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminula Marina Tucaković

Preminula Marina Tucaković
AUTORICA HITOVA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2021 / 21:48
Autor: SEEbiz / tportal
BEOGRAD - Srpski mediji javljaju da je preminula Marina Tucaković, autorica mnogih popularnih hitova glazbenika s područja bivše Jugoslavije.

Kako javlja Nova.rs preminula je Marina Tucaković. Autorica mnogih popularnih hitova godinama se borila s karcinomom dojke, a prije nekoliko dana joj je dijagosticiran i koronavirus, zbog čega je bila hospitalizirana u KBC Dragiše Mišović u Beogradu.

Nakon što se legendarnoj autorici Marini Tucaković pogoršalo zdravstveno stanje, njezin sin Milan Laća Radulović je na društvenim mrežama otkrio kako je jako loše i da je rak dojke s kojim se bori već nekoliko godina napredovao.

Autorica, koja je napisala pjesme za Severinu, Olivera, Mišu, Magazin, Zdravka Čolića i mnoge druge, gostovala je u jednoj emisiji, pri čemu nije nosila periku i imala je kapu na glavi.

Marina Tucaković rođena je 4.11.1953. godine u Beogradu. Njen život obilježili su brojni sretni, ali i bolni trenuci, a sve njih je proživljavala uz podršku i ljubav supruga Aleksandra Fute Radulovića. Marina i Aleksandar imaju sina Milana, a njihov drugi sin Miloš je iznenada preminuo 2008. godine.

Tucaković je pisala skladbe za brojne autore, a prvi uspjeh je postigla s pjesmom „Dodirni mi kolena“, koju je napisala za pop grupu Zana. Pjesma je objavljena 1982. godine i odmah je postala hit.

Marina Tucaković je tijekom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko tisuća pjesama za poznate glazbenike i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere. Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Severina, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi.

Tagovi: Marina Tucaković, Bijelo dugme, dravko Čolić, Toše Proeski, Indira Radić, Oliver Dragojević, Mišo Kovač, Magazin
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE