GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Aco Razbornik, osnivač poznatog Studija Tivoli

Preminuo Aco Razbornik, osnivač poznatog Studija Tivoli
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2024 / 17:17
Autor: SEEbiz
LJUBLJANA - U Ljubljani je u 78. godini preminuo Aco Razbornik, osnivač poznatog Studija Tivoli.

Prvi od kultnih albuma koje je snimio bilo je Opotovanje kantautora Tomaža Pengova. Godine 1973. snimili su ga improviziranom opremom u domu Pengova.

Razbornik je 80-ih godina osnovao Studio Tivoli iu njemu snimio više od 500 albuma. O studiju je prije nekoliko godina za Delo rekao: “Studio nije bio ni vrhunski, ali je imao solidnu opremu za ono vrijeme. Ali bio je konkurentan državnim studijima jer sam imao pult za snimanje s 24 kanala. To je omogućilo više kreativne slobode i više imitacija."

Kao tonski majstor, Razbornik, rođen 1946., radio je s najvećim imenima slovenske glazbe kao što su Buldožer, Pankrti, Lačni Franc, Laibach, Siddharta i Big Foot Mama, kao i s glazbenicima s područja bivše Jugoslavije poput Bijelog dugmeta, Ekatarine Velike, Olivera Dragojevića , Arsena Dedića, Josipe Lisac i Miše Kovača, a snimao je i s Andreom Bocellijem i Joseom Carrerasom.

Studio Tivoli je početkom 90-ih bio kompletno izgorio u požaru, a jedan od rijetkih arhivskih snimaka posljedica tog nesretnog slučaja bio je video spot “Svijet za nas”, tada mlade i u Hrvatskoj prilično nepoznate riječke grupe Laufer u kojoj je pjevao Damir Urban, koji je upravo bio snimljena na zgarištu studija.

Tagovi: Aco Razbornik, Studio Tivoli, Arsen, Buldožer, Pankrti, Lačni Franc, Oliver, Mišo, Laibach, Ekaterina velika
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE