GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo Aki Rahimovski

Preminuo Aki Rahimovski
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.01.2022 / 14:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pjevač Parnog valjka, jednog od naših najpopularnijih domaćih bendova, preminuo je danas u 67. godini.

Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu.

'Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski', piše na službenoj stanici benda. Od voljenog člana benda oprostili su se stihovima: 'Za malo nježnosti, na sve ću pristati, za malo nježnosti, da mogu zaspati'.

'Pozlilo mu je danas ujutro, završio je u bolnici u Novom Mestu. Prije sat vremena su mi javili da je preminuo, ne znamo još uzrok smrti', ispričao je njegov Damir Osredečki za 24sata.

Aleksandar Rahimovski, poznatiji pod nadimkom rođen u Nišu 5. lipnja 1955. godine, a obitelj Rahimovski se ubrzo preselila u Skoplje. Već sa sedam godina krenuo ke u glazbenu školu budući da mu je otac bio glazbeni profesor, a pohađao je klavir i pjevanje. U djetinjstvu je igrao nogomet u klubu 'Vardar', ali je nakon sportske ozljede prestao s nogometom te se posvetio glazbi.

S 19 godina se doselio u Zagreb, a prije Parnog valjka nastupao je u raznim bendovima: Vakuum, Krvna braća i Tor. Huseina Hasanefendića upoznao je 1975. godine. Te je godine osnovao prvu postavu Parnog valjka s Vladimirom Mihaljekom

U Parnom valjku proveo je više od 40 godina. Nakod raspada, 2009. godine, bend se ponovo okupio i objavio povratnički album. Prije godinu dana dobio je djevojčicu s tajanstvenom 37-godišnjom Slovenkom Barbarom Vesel. Prije Barbare bio je više od trideset godina u braku s Ingrid Rahimovski. Otac je Kristijana Rahimovskog, sina kojeg ima iz prvog braka i kćerke Edine.

Fotografija: Marko Prpić, Pixsell

Tagovi: Aki Rahimovski, Parni valjak, Kristijan Rahimovski, Barbara Vesel
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE