GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo glumac Zoran Miljković

Preminuo glumac Zoran Miljković
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2020 / 22:21
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Glumac Zoran Miljković, najpoznatiji kao Ilija iz "Otpisanih", preminuo je u 73. godini života. Ostaće upamćen po brojnim ulogama u pozorištu "Duško Radović", ali i brojnim epizodnim ulogamam u popularnim serijama i filmovima.

Od njega se ovaj teatar pozdravio u čitulji objavljenoj u jednim dnevnim novinama. "Poslednji pozdrav dragom kolegi, glumcu koji je u Malom pozorištu "Duško Radović" proveo 35 godina, od čega 15 kao prvak pozorišta. Neka mu je večna slava", navodi se u čitulji.

Za sobom je ostvario veliki broj pozorišnih, filmskih i televizijskih uloga, a svoje jahačko umeće koristio je u nekoliko filmova poput dečijeg ostvarenja "Poslednja trka" sa grlom Zimzelen. Govorilo se da u staroj Jugoslaviji samo dva glumca su bila u stanju da bez kaskadera odjašu veoma tešku trku preko šiblja: to su Boban Petrović i njegov kum Zoran Miljković.

Pamte se kreacije u "Otpisanima", "Vrućem vetru", "Boljem životu", seriji "Vuk Кaradžić", filmovima "Doktor Mladen", Slučaj Harms", "Ona voli Zvezdu", "Podzemlje" Emira Кusturice, pomenuta "Poslednja trka", ali i u Naučnom i Obrazovnom programu Televizije Beograd.

Poslednjih desetak godina intezivno je radio sa producentskom kućom "Film 87" iz Rima i za italijansku televiziju "RAI UNO".

Snimio je desetak serija i TV filmova među kojima "Zaboravljeni", "Velika pljačka trezora", "Belgrado Sling", "Buono Papa", "Ano 70","Lo Skandalo de la Banka Romana". Takođe je igrao i u nekoliko američkih filmova: "Logor Sobibur", "Bledo Lice", "Кoriolan", pored velikih svetskih glumaca kao što su Deni Hjuston, Ralf Fajns, Riki Tonjaci, Vinset Perez.

Tagovi: Zoran Miljković, pozorište Duško Radović
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE