GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo grafički dizajner Branko Gavrić, autor omota i naziva kultnog albuma Paket aranžman

Preminuo grafički dizajner Branko Gavrić, autor omota i naziva kultnog albuma Paket aranžman
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.06.2021 / 23:25
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Čuveni grafički dizajner Branko Gavrić preminuo je danas u Beogradu u 67. godini, javlja portal Nova.rs.

Jedan od najpoznatijih srpskih grafičkih dizajnera, ilustratora i autor brojnih plakata za kultne albume glazbene scene iznenada je preminuo zbog komplikacija nakon operacije.

Rođen je 1955. godine, a tijekom bogate karijere potpisao je omote albuma „Električnog orgazma“, Elvisa J. Kurtovicha, Kornelija Kovača…

Upravo je Gavrić bio autor omota za jedan od najvažnijih albuma za rock and roll na ovim prostorima - „Paket aranžman“. Ne samo da je ilustrirao naslovnicu, već je upravo on bio zaslužan za sam naziv legendarne kompilacije koja je prvi put na diskografskom izdanju predstavila beogradske grupe „Šarlo akrobata“, „Idoli“ i „Električni orgazam“.

Nedavno se pojavio i na otvaranju izložbe „Paket aranžman (1981-2021)“ na beogradskom Kalemegdanu, a kada se početkom godine obilježilo četiri desetljeća od izlaska kultnog albuma, ovako se za BBC prisjetio kako mu je došla ideja za omot:

„Zapad malo zna o nama, trpa nas iza Željezne zavjese, a u tom trenutku glazba u Jugoslaviji ne zaostaje za Europom i Amerikom, pa ju je samo trebalo predstaviti tom Zapadu, dovesti ga u Beograd na obilazak. I to bez ikakvih uljepšavanja. I tako je Paket postao turističko-muzički Paket aranžman“, pričao je dodavši kako je glazbenicima koncept za omot predstavio u kafiću Kolarac, i da su svi bili protiv tog rješenja, jer je „svatko vidio projekt kao osobni i imao vlastite ideje o omotu“.

Prelomio je Enco Lesić uz riječi: „Ovo je odličan omot i ovo ide“.

Branko Gavrić je radio i kao grafički urednik magazina „Džuboks“, a potpisao je i brojne plakate za Omladinske radne akcije i filmove, piše Nova.rs.

Tagovi: Branko Gavrić, Paket aranžman, Enco Lasić, Kornelije Kovač
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE