GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo modni dizajner Renato Balestra

Preminuo modni dizajner Renato Balestra
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.11.2022 / 12:02
Autor: SEEbiz
RIM – Dizajner Renato Balestra, doajen talijanske mode, preminuo je u subotu u Rimu u dobi od 98 godina.

Balestra je otvorio svoj prvi atelje 1959. godine u Rimu, gdje je tvrtka još uvijek smještena, nakon naukovanja kod Jolea Venezianija i rada za Emilia Schuberta, Mariu Antonelli i Sorelle Fontanu.

Rođen u obitelji arhitekata i inženjera, isticao se svojim umjetničkim duhom i definiran kao "modni slikar".

Poznat po svom prepoznatljivom slikarskom vezu i spoju različitih tkanina i prozirnih folija, njegovo se ime povezivalo s prepoznatljivom bojom - Balestra plavom.

Njegova snažna strast prema filmu dovela ga je do dizajna kostima za Avu Gardner u filmovima “Bosonoga kontesa” i “Sunce također izlazi”; za Ginu Lollobrigidu u “Lijepa, ali opasna”; za Sophiju Loren u "Lucky to Be a Woman", i za Candice Bergen u "Avanturistima", između ostalih. Postao je miljenik filmskih zvijezda, uključujući Elizabeth Taylor, Claudiu Cardinale i Carrolla Bakera, da spomenemo samo neke.

Balestra je dizajnirao ekskluzivne kolekcije za Isetan u Tokiju, kao i za Saks Fifth Avenue, Bergdorf Goodman, Foley’s, Neiman Marcus i Lord & Taylor.

Godine 1970. uključio je muški izgled u žensku modnu reviju - bio je pionir u stvaranju uniseks kolekcija na modnim pistama studenata.

Njegov je brend ponovno pokrenut ranije ove godine s novim kursom koji je postavila njegova unuka, Sofia Bertolli Balestra, s prvom konfekcijskom kolekcijom predstavljenom u veljači tijekom Milanskog tjedna mode. Preimenovan u jednostavno Balestra, logo vraća ručno nacrtanu verziju koju je dizajnirao osnivač 1971. i pojavljuje se u njegovoj prepoznatljivoj boji.

Upravljajući istraživanjem, razvojem i identitetom brenda Balestra, Bertolli Balestra gradi impresivnu arhivu brenda, koja uključuje više od 40 000 skica i crteža, stotine haljina, videa i novinskih članaka, a koju je talijansko Ministarstvo za kulturnu baštinu proglasilo povijesnim. i Aktivnosti

Brend ostaje u privatnom vlasništvu obitelji, s kćerima osnivača Fabianom - Sofijinom majkom - i Federicom Balestrom na čelu modne kuće.

Tagovi: Renato Balestra, Balestra, Sofia Bertolli Balestra, Ava Gardner, Sofia Loren
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE