GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Preminuo pjesnik i tekstopisac Namik Tarabić

Preminuo pjesnik i tekstopisac Namik Tarabić
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.03.2021 / 17:18
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Autor brojnih hitova i pjesnik Namik Tarabić preminuo je 17. ožujka nakon duge bolesti u 71. godini u Sarajevu.

Rođen 1. 7. 1950. godine u Kladnju, još 1968. godine došao je u Zagreb u kojem je živio i stvarao preko 35 godina te ostvario zavidnu karijeru pišući hitove za najpopularnije izvođače bivše države. Prijelomna godina u njegovoj karijeri bila je 1973. kad je upoznao Đorđa Novkovića s kojim je od tada pa do njegove smrti napisao velik broj hitova.

Prva u nizu uspješnica bila je pjesma "Jesen u vrtu mom" koju je uglazbio upravo Đorđe, a otpjevala Lidija Percan. "To što ne robuje postojećim pravilima i akademstvu te posjeduje jedan specifičan izraz i šarm ključ je njegovog uspjeha", rekao je za njega Đorđe Novković. Osim s Novkovićem, Tarabić je surađivao i s drugim značajnim hrvatskim skladateljima popularne glazbe: Đelom Jusićem, Zrinkom Tutićem i Raymondom Ruićem.

Neki od njegovih najvećih hitova su: "Još i danas teku suze", "Sve su se laste vratile s juga", "Huanita", "Jedan mladić živi sam", "Tiho, tiho moje srce". Njegove stihove pjevali su Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović, Vlado Kalember, Nedžad Salković, Džo Maričić Maki, Dalibor Brun i mnogi drugi.

Samozatajan i neobičan autor, složit će se mnogi, pisao je pjesme u kojima su ljubav, vjera, nada i solidarnost glavne teme. Njegove pjesme bile su pitke, recitativne, u ritmu prikladnom za zabavnu glazbu. Neki od najvećih hitova koje je napisao objavljeni su na kompilacijama Croatia Recordsa: "Gori, gori srce moje", "U ime ljubavi", "U ime ljubavi 1, 2 i 3" i "Hit kolekcija". Objavio je i nekoliko zbirki pjesma - "Mjesečeve suze", "I ljubav je na određeno vrijeme" i "Dal' se sjetiš nekad mene".

Tagovi: Namik Tarabić, Mišo Kovač, Tomislav Ivčić, Doris Dragović, Vlado Kalember, Nedžad Salković, Jugoton, Đorđe Novković, Croatia Records
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE