GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Proglašenjem najboljih filmova završen Star Film Fest

Proglašenjem najboljih filmova završen Star Film Fest
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2021 / 09:00
Autor: SEEbiz / H
SISAK - Proglašenjem najboljih filmova u četiri filmske kategorije te dodjelom drugih nagrada, u Sisku je u subotu završio Star Film Fest kojeg osmu godinu organizira Kino Klub Sisak.

Najboljim igranim filmom proglašen je turski film Crna kutija, autora Can Deniza Atica, animiranim španjolski film Jesusa Loniegoa S13p15a, najbolji eksperimentalni je uzbekistanski film Dante Rustava The Invazion, a dokumentarni Plava granica, Ivana Milosavljevića iz Srbije.

Selektorsku je nagradu dobio film The Moon, Tomasico And My Grandmother, Angela Caparrosa iz Španjolske, najboljim regionalnim filmom proglašen je Plava granica, kojem je pripala i nagrada za najbolju kameru, a nagradu za montažu dobio je Recognize, španjolskog autora Isaaca Fluxe Morena.

Nagradu Zvjezdana prašina, kao poticaj mladim autorima, dobio je srpski film Sve kako treba, autora Nikole Stojanovića dok je nagradom publike nagrađen španjolski film Isaaca Rodrigueza (Ne)poznati susjedi.

U stručnom žiriju bili su glumci Karlo Maloča, Lucia Stefania Glavich Mandarić i Tena Pataky, redateljica Ena Mitrovski te filmska kritičarka Iva Rosandić.

U natjecateljskom dijelu festivala prikazano je ukupno 39 filmova iz cijelog svijeta od ukupno 526 pristiglih prijava. Prijave su stigle iz Afganistana, Argentine, Rusije, Australije, Bjelorusije, Belgije, Kanade, Čilea, Bolivije, Bosne i Hercegovine, Kine, Kolumbije, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Kube, Egipta, Francuske, Irana, Meksika, Španjolske, Brazila i drugih zemalja. Stručne selektorice Anja Kavić i Martina Mladenović ovogodišnje su projekcije ocijenile zvjezdanima i čarobnima.

Festival je, kao i ranijih godina, bio popraćen brojnim radionicama, seminarima, koncertima i drugim događanjima. Kako je na kraju rekao direktor i producent festivala Matija Holjevac, organizacija festivala je zbog epidemioloških mjera, posljedica potresa i vremenskih uvjeta bila vrlo zahtjevna, bilo je brojnih promjena u programu ali je i osmi festival uspješno priveden kraju.

Festival je ove godine održan pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Zorana Milanovića, uz tradicionalnu potporu Grada Siska, te sponzora INA-e, Centra kreativne industrije Sisak, Hrvatskog audiovizualnog centra te Hrvatske banke za obnovu i razvitak.

Tagovi: Star Film Fest, kino klub Sisak, Karlo Maloča, Lucia Stefania Glavich Mandarić, i Tena Pataky
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE