" />
"> Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu | SEEbiz.eu

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 20:23
Autor: SEEbiz / H

SARAJEVO - Objavljen je program s kojim će Sarajevo Film Festival sudjelovati na Globalnom filmskom festivalu "We Are One", zajedničkoj inicijativi vodećih svjetskih filmskih festivala i YouTubea, koji s projekcijama kreće 29. svibnja.

Prvi Globalni filmski festival, u produkciji Tribeca Enterprises i YouTubea, prikazat će do 7. lipnja na YouTube kanalu YouTube.com/WeAreOne više od stotinu filmova po izboru selektora dvadesetak prestižnih festivala.

Svi programi su besplatni, a gledatelji će moći donacijama poduprijeti napore raznih organizacija na suzbijanju koronavirusa. Sarajevo Film Festival je izabrao Doktore bez granica.

Sarajevski festival kreirao je poseban program s filmovima koji su nastali u Sarajevu i u produkciji Obala Art Centra, kao i kratkim videom “Postcards from Sarajevo Film Festival Friends”, koji će se prikazati premijerno. U tom videu prijatelji Festivala iz cijele Europe govore i pokazuju kako su sačuvali duh u doba pandemije i izolacije.

Za program je odabran i film “Mostovi Sarajeva” (2014), prikazan u službenoj selekciji festivala u Cannesu, u kojem europski redatelji propituju šta je Sarajevo predstavljalo za Europu u stogodišnjoj povijesti i što predstavlja danas.

Također prikazan u Cannesu uvršten je i omnibus "SEE Factory Sarajevo mon amour", koji je 2019. u Sarajevu okupio pet redatelja iz regije i pet međunarodnih autora.

Kratki film "Route – 3" (2019), čiju režiju potpisuje Thanasis Neofotistos, je svjetsku premijeru imao na 44. Toronto International Film Festivalu, a europsku na 42. Clermont-Ferrand International Short Film Festivalu.

Festival je iniciran online, u razgovoru na kojem su sudjelovali Robert de Niro, jedan od osnivača Tribeca Enterprisesa i drugi predstavnici tog festivala, YouTubea, Toronto International Film Festivala, Mumbai Film Festivala, Sarajevo Film Festivala i Tokyio International Film Festivala.

Cjelovit program We Are One festivala objavljen je na www.weareoneglobalfestival.com.

Tagovi: Sarajevo Film Festival, Tribeca Enterprises, YouTube, We Are One Film Festival
PROČITAJ I OVO
Cirkobalkana - Festival suvremenog cirkusa od 27. svibnja u Zagrebu
CIRKUS
Cirkobalkana - Festival suvremenog cirkusa od 27. svibnja u Zagrebu
ZAGREB- Cirkobalkana, međunarodni Festival suvremenog cirkusa, koji će se održati u Zagrebu od 27. svibnja do 5. lipnja, obilježava ove godine desetu obljetnicu postojanja.
Realisti najbolja predstava 29. Festivala glumca
TRIJUMF
Realisti najbolja predstava 29. Festivala glumca
VINKOVCI - Dodjelom nagrada i priznanja u Vinkovcima je u subotu završio 29. Festival glumca na kojemu je nagradom "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini nagrađena predstava "Realisti" autora Jure Karasa, u režiji Matka Raguža i produkciji Teatra Exit iz Zagreba.
MDC: Više od trećine hrvatskih muzeja nema svoj stalni postav
MUZEJI
MDC: Više od trećine hrvatskih muzeja nema svoj stalni postav
ZAGREB - Prema anketi Muzejskoga dokumentacijskog centra (MDC) više od trećine hrvatskih muzeja nema svoj stalni postav, postavi su im pretežno dugovječni i u njima se rjeđe događaju promjene koje bi uvažile iskustvo korisnika.
Na filmskom festivalu u Cannesu gola žena prosvjedovala protiv silovanja u Ukrajini
PERFORMANS
Na filmskom festivalu u Cannesu gola žena prosvjedovala protiv silovanja u Ukrajini
CANNES - Žena u toplesu istrčala je na crveni tepih na Filmskom festivalu u Cannesu kako bi porukom ispisanom na tijelu prosvjedovala protiv silovanja za koje optužuje ruske vojnike u invaziji na Ukrajinu, prenio je BBC.
Krenule prednarudžbe za luksuzno vinilno izdanje kultnog albuma Idola
DISKOGRAFIJA
Krenule prednarudžbe za luksuzno vinilno izdanje kultnog albuma Idola
ZAGREB - Više puta proglavašan najboljim albumom ex-Yu rock glazbe, "Odbrana i poslednji dani" Idola obilježio je ne samo osamdesete godine i novovalno vrijeme, nego i do te mjere utjecao na buduće generacije glazbenika i bendova da je sveprisutan i četiri desetljeća kasnije.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE