" />
"> Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu | SEEbiz.eu

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu

Program Sarajevo Film Festivala na We Are One Film Festivalu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.05.2020 / 20:23
Autor: SEEbiz / H

SARAJEVO - Objavljen je program s kojim će Sarajevo Film Festival sudjelovati na Globalnom filmskom festivalu "We Are One", zajedničkoj inicijativi vodećih svjetskih filmskih festivala i YouTubea, koji s projekcijama kreće 29. svibnja.

Prvi Globalni filmski festival, u produkciji Tribeca Enterprises i YouTubea, prikazat će do 7. lipnja na YouTube kanalu YouTube.com/WeAreOne više od stotinu filmova po izboru selektora dvadesetak prestižnih festivala.

Svi programi su besplatni, a gledatelji će moći donacijama poduprijeti napore raznih organizacija na suzbijanju koronavirusa. Sarajevo Film Festival je izabrao Doktore bez granica.

Sarajevski festival kreirao je poseban program s filmovima koji su nastali u Sarajevu i u produkciji Obala Art Centra, kao i kratkim videom “Postcards from Sarajevo Film Festival Friends”, koji će se prikazati premijerno. U tom videu prijatelji Festivala iz cijele Europe govore i pokazuju kako su sačuvali duh u doba pandemije i izolacije.

Za program je odabran i film “Mostovi Sarajeva” (2014), prikazan u službenoj selekciji festivala u Cannesu, u kojem europski redatelji propituju šta je Sarajevo predstavljalo za Europu u stogodišnjoj povijesti i što predstavlja danas.

Također prikazan u Cannesu uvršten je i omnibus "SEE Factory Sarajevo mon amour", koji je 2019. u Sarajevu okupio pet redatelja iz regije i pet međunarodnih autora.

Kratki film "Route – 3" (2019), čiju režiju potpisuje Thanasis Neofotistos, je svjetsku premijeru imao na 44. Toronto International Film Festivalu, a europsku na 42. Clermont-Ferrand International Short Film Festivalu.

Festival je iniciran online, u razgovoru na kojem su sudjelovali Robert de Niro, jedan od osnivača Tribeca Enterprisesa i drugi predstavnici tog festivala, YouTubea, Toronto International Film Festivala, Mumbai Film Festivala, Sarajevo Film Festivala i Tokyio International Film Festivala.

Cjelovit program We Are One festivala objavljen je na www.weareoneglobalfestival.com.

Tagovi: Sarajevo Film Festival, Tribeca Enterprises, YouTube, We Are One Film Festival
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE