GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Projekt Sedmo nebo Jasne Nanut na Connecting Cottbusu

Projekt Sedmo nebo Jasne Nanut na Connecting Cottbusu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.10.2022 / 20:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Projekt debitantskog dugometražnog igranog filma "Sedmo nebo" redateljice Jasne Nanut predstavit će se u sekciji Work in Progress koprodukcijskog sajma Connecting Cottbus, koji se održava na skorašnjem Festivalu istočnoeuropskog filma u Cottbusu.

Festival u Cottbusu, osnovan 1991., smatra se jednom od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu. Ove će se godine održati od 8. do 13. studenog.

Film Jasne Nanut, koji nastaje u produkciji tvrtke Petnaesta umjetnost, komedija je s radnom smještenom u Zagrebu i Daruvaru, a bavi se smiješnom stranom 'krize srednjih godina'. U središtu priče je muškarac razapet između dvije žene, djece, kilaže, posla, psa i povišenog tlaka, koji se sve više zapliće u mrežu vlastitih previsokih očekivanja.

Glavne uloge igraju Krešimir Mikić, Iva Jerković i Iva Mihalić, a u ostalim ulogama su Nikša Butijer, Dejan Aćimović, Jerko Marčić i Petar Ćiritović.

Film je, između ostalog, sufinanciran sredstvima HAVC-a u svim fazama razvoja uključujući proizvodnju, HRT-a i Društva hrvatskih filmskih redatelja (razvoj scenarija).

Za sekciju Work in Progress (cocoWIP) odabrano je samo šest projekata u fazi produkcije ili postprodukcije, a događaj je rezerviran za producente, prodajne agente, distributere i druge stručnjaka iz industrije.

Na koprodukcijskom sajmu Connecting Cottbus, kroz pitching sekciju (cocoPitch) predstavit će se projekt "Požari" redatelja Nikole Ljuce koji nastaje u koprodukciji, između ostalog, i hrvatskog Terminala 3.

Na cocoPitchu ove godine sudjeluje 13 projekata u fazi razvoja Projekti iz pitching sekcije koji će imati priliku osvojiti nagrade u novcu, postprodukciji ili daljnjem razvoju.

Connecting Cottbus, koji se ove godine odvija 24. put, filmski je sajam namijenjen predstavljanju projekata čiji su autori iz istočne Europe, odnosno projektima koji su na neki drugi način vezani za to područje.

Od 9. do 11. studenog, Connecting Cottbus će publici, potencijalnim partnerima i agentima prodaje predstaviti nove dugometražne filmske projekte u fazi razvoja i fazi proizvodnje.

Tagovi: Projekt Sedmo nebo, Connecting Cottbus, Jasna Nanut, Krešimir Mikić, Iva Jerković i Iva Mihalić, Nikša Butijer, Dejan Aćimović
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE