GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pula Film Festival ipak će se održati ovoga ljeta

Pula Film Festival ipak će se održati ovoga ljeta
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.05.2020 / 20:49
Autor: SEEbiz
PULA - Veliki nacionalni festivali, uključujući i Pulski filmski festival i Dubrovačke ljetne igre, ipak će se održati ovog ljeta, glasi vijest koja je danas, temeljem službene odluke Ministarstva kulture, objavljena u središnjem dnevniku HRT-a.

Dobra je to vijest za domaće filmaše, kao i za filmofile te sve ljubitelje najljepše filmske pozornice na svijetu. Upravo će danas vodstvo PFF-a otvoriti natječaj za glavni natjecateljski program. Umjetnički direktor PFF-a Zlatko Vidačković kaže da su oni spremni za sve opcije.

- Točan modus održavanja i lokacije odredit će se, naravno, u skladu s odlukama i uputama nacionalnog Stožera civilne zaštite, ali mi smo spremni na sve varijante - od drive-ina, TV-a, do Arene s manjim brojem gledatelja, ističe Vidačković.

Ravnateljica PFF-a Gordana Restović naglašava da će učiniti sve da bi festival zadovoljio kvalitetom filmske ponude uz sigurnost za sve sudionike, zadržavajući tako kontinuitet tradicije Pule kao filmskog grada.

Pulski filmski festival će se održati za nepuna dva mjeseca, od 18. do 25. srpnja. Za pretpostaviti je da će ova festivalska sezona, a time i PFF, biti promatrana blažim kritičarskim očima, jer će biti najvažnije da se sve skupa uopće održi.

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek kaže da je obavila konzultacije s ravnateljima i intendantima velikih nacionalnih festivala, a u kontekstu osiguranja svih epidemioloških mjera, s naglaskom da se, zbog ekonomskih posljedica korona krize, angažiraju prije svega hrvatski umjetnici i kulturni radnici zakinuti za primanja u posljednja dva mjeseca.

Tagovi: Pula Film Festival, Gordana Restović, Nina Obuljen Koržinek, Dubrovačke ljetne igre, Zlatko Vidačković
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE