GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rakim 3. rujna u zagrebačkom Petom kupeu

Rakim 3. rujna u zagrebačkom Petom kupeu
LEGENDA RAPA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.05.2022 / 20:28
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Jedan od najboljih repera svih vremena, kultni “The God MC”, Willis Michael Griffin Jr. poznatiji kao Rakim nastupit će 3. rujna u novootvorenom zagrebačkom klubu Peti kupe, objavio je organizator koncerta Pozitivan ritam.

Rakim u klub Peti kupe dolazi u sklopu svoje europske turneje tijekom koje će u kolovozu i rujnu posjetiti Ljubljanu, Beč, München, Paris, Stockholm, Kopenhagen, Varšavu, London i Hamburg. Domaću podršku Rakimu pružit će Bizzo iz Bolesne Braće, Mr. Dirty Hairy i Phat Phillie.

Rakim, porijeklom iz gradića Wyandanch (Long Island, New York) izrazito rijetko gostuje u Europi, posljednji put je na našem kontinentu nastupao 2011. godine, a sada dolazi brodom "Queen Elizabeth 2" jer ne leti avionom.

Na sceni je od sredine 80-ih i pripada u vrh najboljih hip hop glazbenika svih vremena. Kao polovica dua Eric B & Rakim iza sebe ima četiri kultna albuma, a izdao je i tri samostalna albuma, gdje je surađivao sa svojim prijateljima i suborcima, također hip hop legendama DJ Premierom i Peteom Rockom.

Rakim se smatra najznačajnijom osobom zaslužnom za transformaciju i nastanak zlatnog doba hip hopa 80-ih, osobu koja je poziciju MC-a dovela na višu razinu i u relativno jednostavne tekstove unijela kompleksnost i dubinu, zadržavajući i dalje besprijekoran flow bez kojeg hip hop gubi svoj smisao.

Iz Rakimove biografije izdvaja se da je MTV 2006. godine album “Pad In Full” (Eric B & Rakim) proglasio najboljim hip hop albumom svih vremena, a jedan od najvažnijih hip hop časopisa, The Source, ga je 2012. godine proglasio najboljim tekstopiscem svih vremena.

Tagovi: Rakim, Erik B & Rakim, The God MC, Willis Michael Griffin Jr.
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE