GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Raspisan natječaj za 13. Književni Kranjčić

Raspisan natječaj za 13. Književni Kranjčić
KNJIŽEVNOST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2021 / 19:42
Autor: SEEbiz / H
KRIŽEVCI - U organizaciji Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić“ u subotu je raspisan natječaj za 13. Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“, a tema ovogodišnjega natječaja je oproštenje.

Riječ je o jedinom natječaju za suvremenu duhovnu književnost protkanu kršćanskim vrednotama u kratkim književnim žanrovima (poezija, kratka priča, putopis, esej, monodrama) u Republici Hrvatskoj.

Susret hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić“, nazvan prema župniku koji je i sâm pisao i objavljivao književna ostvarenja protkana katoličkom duhovnošću, ima nakanu potaknuti stvaranje suvremene hrvatske duhovne književnosti protkane kršćanskim vrednotama.

Ove godine organizatori predlažu da tema radova bude oproštenje.

Najuspjeliji radovi bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima na dan 103. obljetnice rođenja Stjepana Kranjčića, 4. prosinca 2021., a širi izbor odabranih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku.

Natječaj je otvoren od 15. svibnja do 15. kolovoza 2021. godine.

Radovi koji se šalju na natječaj moraju biti do sada neobjavljeni (u knjigama, književnim časopisima i novinama). Autori ne smiju poslati radove s kojima su se već natjecali prošlih godina na istome natječaju.
Radovi tematski trebaju odgovarati natječaju (u užem smislu: oproštenje; u širem smislu: Bog, Crkva, sveci, svećenici, redovnici, vjernici laici, hodočašća... ).
Autor se u svakom žanru smije natjecati s jednim radom (ukupno smije poslati pet radova: po jedan rad u svakom od pet žanrova). Radovi smiju biti napisani na hrvatskom standardnom jeziku ili na bilo kojem hrvatskom narječju. Stručni ocjenjivački sud radove će ocijeniti isključivo prema književno-estetskom kriteriju, unutar svakoga žanra posebno, ističe Udruga za promicanje znamenitih Križevčana "Dr. Stjepan Kranjčić".
Uz radove treba poslati i popunjen prijavni obrazac koji autor treba preuzeti s internetske stranice organizatora: www.kranjcic.hr. Detaljnije se o svemu može doznati na: www.knjizevni.kranjcic.hr i www.kranjcic.hr.

Tagovi: Književni Kranjčić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE