GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Reggae pjevač Toots Hibbert preminuo u 78. godini

Reggae pjevač Toots Hibbert preminuo u 78. godini
IN MEMORIAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.09.2020 / 18:22
Autor: SEEbiz
KINGSTON TOWN - Frederick Tuts Hibert, frontmen reggae grupe Toots and the Maytals, preminuo je sinoć u 78. godini, prenose svjetski mediji.

“Teška srca javljamo da je Frederik Nathaniel Toots Hibbert preminuo sinoć, mirno, okružen obitelji, u Sveučilišnoj bolnici u Kingstonu na Jamajci. Obitelj i njegovi menadžeri željeli bi se zahvalizi medicinskom osoblju i profesionalcima za njihovu brigu i predanost i da zamole za poštovanje privatnosti u vrijeme žalosti. Hibbert je za sobom ostavio suprugu Miss Dee i sedmoro od osmoro svoje djece”, objavili su njegovi najbliži.

Uzrok smrti nije preciziran, ali je legenda reggaea prije mjesec dana prevezen u bolnicu sa simptomina sličnim koronavirusu, a kasnije je bio u induciranoj komi i „borio se za život“, piše magazin “Roling Stone”.

“Razgovarao sam s njim prije par tjedana i rekao mu koliko ga volim i koliko mi znači. Smijali smo se zajedno i jedan drugom iskazali poštovanje. Sasvim sam tužan večeras. Nedostajat će mi njegov osmijeh i smijeh i njegova široka duša. Toots mi je bio kao otac, njegov duh je s nama, a njegova muzika ispunjava nas snagom. Nikada ga neću zaboraviti“, poručio je Ziggi Marley, reggae muzičar i sin Boba Marleya, na vijest o smrti Tootsa Hibberta.

Tagovi: Toots Hibbert, Ziggy Marley, Bob Marley, reggae
PROČITAJ I OVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu
NAPAD
Steve Buscemi napadnut na Manhattanu

NEW YORK - Holivudska zvijezda Steve Buscemi prošlog je tjedna u srijedu šetao ulicama New Yorka kada ga je prolaznik iznenada udario šakom u lice.

Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
JAZZ
Američki trubač Chris Botti oduševio u Čakovcu
ČAKOVEC - To se doista i dogodilo – u fantastičnoj atmosferi, u prepunoj dvorani Centra za kulturu u Čakovcu - glazbena ikona, veliki američki trubač Chris Botti održao je koncert o kojem će se još danima govoriti.
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
FESTIVALI
Cannes 2024: Glamour, filmovi, a možda i štrajk
CANNES - U Cannesu počinje 77. filmski festival. Može se očekivati puno blještavila i glamura, međunarodnih zvijezda, mnoge filmske vrhunce - a možda čak i štrajk filmskih radnika.
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Silvio Foretić
ZAGREB - Danas je u 84. godini života preminuo enfant terrible hrvatske suvremene glazbe, Silvio Foretić. Jedinstveni umjetnik čiji su znatiželja, hrabrost i talent pomicali granice i širili vidike ostalima.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE