GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Riječki MMSU: Izložba o ožiljcima devedesetih

Riječki MMSU: Izložba o ožiljcima devedesetih
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.07.2021 / 07:12
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - U Muzeju moderne i suvremene umjetnosti (MMSU) u Rijeci u utorak je otvorena izložba "90-e: Ožiljci" na kojoj se radovima umjetnika s prostora od srednje Europe do središnje Azije predstavlja to desetljeće puno promjena.

Tridesetak radova govori o procesima tranzicije, novim moćima, korupciji i kriminalu, ratovima, novim brzorastućim nacionalizmima, prisilnim migracijama i drugim odlikama tog razdoblja.

Ravnateljica MMSU Branka Benčić je navela da je izložba je bila zamišljena kao dio programskog pravca Doba moći projekta Europske prijestolnice kulture u Rijeci, ali se uspjela ostvariti tek sad.

"Cjelovit pogled na 80-te godine prošlog stoljeće je nemoguć, tako da je ovo jedan od mogućih pogleda na to razdoblje", rekla je.

Inicijator te izložbe je bivši ravnatelj MMSU Slaven Tolj.

Kustosica izložbe Janka Bukmir iz Instituta za suvremene umjetnost iz Zagreba, suorganizatora izložbe uz MMSU, istaknula je da je izložba prvotno zamišljena kao pregled aspekata desetljeća putem radova umjetnika istočne i srednje Europe.

S protokom vremena širila se ta prvotna ideja, rekla je. "Na izložbi ima radova tjeskobnih smjerova, ali i onih s dozom humora. Naslovljena je Ožiljci jer danas osjećamo posljedice tog razdoblja, vidimo da je društvo nefunkcionalno, s lošim znanjem komunikacije", navela je.

Izložbu "90-e: Ožiljci" otvorio je riječki gradonačelnik Marko Filipović.

Ostaje otvorena do 27. rujna.

Fotografija: Novi list

Tagovi: Muzej moderne i suvremene umjetnosti, devedesete, ožiljci devedesetih, Slaven Tolj, Janka Bukmir
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE