GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rijeka: Uskoro inkubator za kreativnu i IT industriju

Rijeka: Uskoro inkubator za kreativnu i IT industriju
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.02.2024 / 07:55
Autor: SEEbiz
RIJEKA - Od laboratorija za umjetnu inteligenciju do filmskog studija - Rijeka uskoro dobiva Inkubator za kreativnu i IT industriju. Novo mjesto za razvoj ideja nalazi se u jednom od objekata bivše Tvornice papira. Prostire se na pet etaža, a radovi se polako privode kraju.

Nekada je to bila zgrada u kojoj se proizvodila energija za bivšu tvornicu papira, a uskoro će se tu razvijati neke nove ideje. Stari proizvodni pogon transformira se u Inkubator za kreativne tehnologije i IT industriju.

- Vrlo je zahtjevno i izazovno bilo, ovakav projekt, dovesti do gotovosti jer se nastojalo zadržati što više postojeći izgled zgrade, taj stari i industrijski izgled. U ovoj fazi preostala su završna ličenja, završne podne obloge i eventualno uređenje okoliša, izjavio je za HRT Dejan Blažević, voditelj projekta izgradnje.

A kada sve bude gotovo, bit će to jedan multifunkcionalni prostor za male i srednje poduzetnike. Uz 24 ureda tu je cijeli niz usluga.

- Dobivaju i programe edukacije, razne meetup-ove, konferencije i podršku u svom poslovanju, a tu je i specijalna oprema kao i tri laboratorija za umjetnu inteligenciju i robotiku, video i foto produkciju, objasnila je Jana Sertić, pročelnica UO za gospodarstvo i europske projekte.

Već potkraj godine trebali bi se useliti prvi korisnici.

- Oni se mogu i sada preliminarno javiti u Ured za gospodarsto Grada Rijeke. Zakupnina još nije određena, mora se prvo na javnom natječaju odabrati upravitelj. Ali kao i u ostalim inkubatorima Grada rijeke ona će biti simbolična i niža od one tržišne, dodala je Sertić.

U inkubator se ulaže više od 6 milijuna eura. Više od 4 milijuna europski je novac.

- Mi smo i dosad ulagali u infrastrukturu koja je poticala poduzetništvo i kreativnost. No ovime, rekao bih, stvaramo jedan dodatni iskorak jer zaista se radi o impresivnom objektu koji će nadam se čim prije vidjeti svoje korisnike, naglasio je gradonačelnik Rijeke Marko Filipović.

Inkubator za kreativne tehnologije i IT industriju će tako u objektu koji je simbol nekada snažne i svjetski poznate industrije, graditi neku novu riječku poduzetničku priču.

Tagovi: Rijeka, jana sertić, Uskoro inkubator za kreativnu i IT industriju, Rijeka, Dejan Blažević
PROČITAJ I OVO
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE