GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Rolling Stonesi počeli europsku turneju nastupom u Madridu

Rolling Stonesi počeli europsku turneju nastupom u Madridu
TURNEJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.06.2022 / 09:02
Autor: SEEbiz / H
MADRID - Britanske rock legende Rolling Stonesi započeli su europsku turneju, kojom slave šest desetljeća postojanja, nastupom u Madridu.

Turneja "Sixty" uključivat će 14 koncerata u Europi, a prvi je održan na stadionu Wanda Metropolitano, domu nogometnog kluba Atletico Madrida.

Prošla turneja benda "No Filter" započela je 2017., ali je sjevernoamerička etapa odgođena zbog pandemije koronavirusa.

Nakon dugog odgađanja, nastavili su turneju krajem prošle godine i okončali je s milijun prodanih ulaznica, iako im nedostaje njihov bubnjar Charlie Watts koji je umro u kolovozu u 80. godini.

"Hola Madrid!", pozdravio je frontman Mick Jagger više od 50.000 ljudi na stadionu. Bend je nastup otvorio sa "Street fighting man" i Jaggerovim prepoznatljivim plesnim pokretima.

Prikazane su video snimke Wattsa kojemu su članovi benda odali počast.

"Ovo je naša prva europska turneja bez Charlieja, jako nam nedostaje", rekao je Jagger na španjolskom prije nego što je odsvirao pjesmu "Sad, sad, sad" dirnutoj publici.

Rolling Stonesi pomogli su definirati "swinging sixties" i hipijevsku eru s bezvremenskim hitovima poput "Jumpin' Jack Flash" i "(I Can't Get No) Satisfaction".

Jagger (78), Keith Richards (78) i Ronnie Wood koji je jučer napunio 75 godina, stigli su u španjolsku prijestolnicu još prošli tjedan.

Stonesi će obići 13 europskih gradova, a dvaput će nastupiti u Londonu.

Idući koncert je u Muenchenu, a zatim odlaze u Liverpool na nogometni stadion Anfield, što će biti njihov prvi nastup nakon više od 50 godina u rodnom gradu Beatlesa.

Nastupit će i u Amsterdamu, Bernu, Milanu, Londonu, Bruxellesu, Beču, Lyonu, Parizu, Gelsenkirchenu, a završnica će biti u Stockholmu 31. srpnja.

Osim što slave 60. godišnjicu postojanja, Stonesi obilježavaju 50 godina od objavljivanja jednog od najpoznatijih albuma "Exile on Main St".

Tagovi: Rolling Stones, Mick Jagger, Keith Richards
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE