GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roman Olje Savičević Ivančević dobio francusku nagradu

Roman Olje Savičević Ivančević dobio francusku nagradu
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2020 / 14:32
Autor: SEEbiz
PARIZ - Roman Olje Savičević Ivančević "Adio kauboju" proglašen je dobitnikom francuske književne nagrade za najbolji prvi roman u prijevodu na francuski jezik (Prix du premier roman en littérature étrangère 2020), priopćila je nakladna kuća Sandorf.

U užem izboru za nagradu bilo je sedam romana objavljenih izvan Francuske.

Kako ističu iz Sandorfa, francuski su mediji ocijenili da je roman publiku francuskoga govornog područja privukao "svojim očaravajućim i poetskim stilom". Nagrada će, dodaju, romanu u Francuskoj donijeti velik broj čitatelja i pozornost aktera francuske književne scene.

Roman je u Francuskoj objavila izdavačka kuća JC Lattes, na francuski ga je prevela Chloé Billon, koja je početkom mjeseca u Parizu primila nagradu za najbolji prijevod stranoga književnog djela na francuski jezik za hrvatski roman "Područje bez signala" Roberta Perišića.

Roman "Adio kauboju" Olje Savičević Ivančević preveden je na desetak jezika.

Tagovi: Olja Savičević Ivančević, Sandorf, Adio kauboju, Prix du premier roman en littérature étrangère 2020
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE