GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roman Tajane Obradović objavljen u Nizozemskoj

Roman Tajane Obradović objavljen u Nizozemskoj
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nizozemsko izdanje romana "Onda znaš kako stvari stoje" hrvatske književnice, novinarke i kolumnistice Tajane Obradović, koji se bavi uvijek aktualnom temom mobbinga na radnome mjestu, objavljeno je nedavno u Amsterdamu.

Roman koji govori o i danas aktualnim rak-ranama hrvatskog društva – nepotizmu, maltretiranju zaposlenika, klijentizmu i korupciji svoje je prvo, hrvatsko izdanje, imao krajem 2013. godine.

Prepoznavši mobbing kao univerzalni problem i temu Sanja Kregar, osnivačica nizozemske nakladničke kuće KLIN (Kroatische Literatuur in Nederland) koja je do sada objavila djela Julijane Matanović, Mire Gavrana, Gorana Tribusona, Ivice Prtenjače i drugih hrvatskih književnika, roman je prevela na nizozemski, a KLIN ga je upravo objavio na nizozemskom tržištu.

"Ova je knjiga izvrstan roman, a tema je toliko relevantna i priča je toliko dobro sastavljena da je rado predstavljam na nizozemskom tržištu. Obradović priča svoju priču iz jedinstvenog tranzicijskog okruženja s kraja prošlog i početka novog tisućljeća u Hrvatskoj. Kapitalizam je tada još uvijek svjež i sirov i čini se da se izvrsno kombinira s plemenskim nepotizmom i zlouporabom tradicionalnih obiteljskih veza. Tajana Obradović iza sebe ima mnogo 'ispisanih kilometara', ne samo kao književnica, već i kao novinarka i kolumnistica i to je uočljivo", istaknula je tom prilikom Kregar.

Glavni je lik Veronika, zaposlena u osiguravajućem društvu u Zagrebu, gdje su maltretiranje na radnom mjestu, nepotizam i pogodovanje uobičajena pojava. Veroniku u Korporaciju dovodi rođak, no ona gotovo izgubi život zbog opterećenja, nepravednog postupanja šefova, mačo kulture i lošeg upravljanja. Vlastita ambicija i radna etika također joj se izruguju i pridonose problemima. Kada sustavna prijevara s uplaćenim osiguranjima prijeti da će biti otkrivena, slijedi preuzimanje tvrtke i štakori napuštaju brod koji tone.

Tajana Obradović (1971.) diplomirala je 1995. na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Bivša je uspješna atletičarka i dugogodišnja novinarka, kolumnistica, urednica i članica uredništava u časopisima, knjigama i publikacijama sportske tematike. Do 2004. bila je zamjenica generalnog direktora za sektor nakladništva u Zri-športu, a danas je urednica i programska direktorica u nakladničkoj kući Funditus. Članica je komisije Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora za informiranje i izdavačku djelatnost. Od 2011. proza joj se objavljuje u tiskovinama, književnom časopisu Tema i na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavila je još dva romana, "Cybersex – Čarobna šuma" (2011.) i "Akustika tišine" (2017.).

Tagovi: Tajana Obradović, Kroatische Literatuur in Nederland, Sanja Kregar, Julijana Matanović, Miro Gavran, Goran Tribuson
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE