GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Roman Tajane Obradović objavljen u Nizozemskoj

Roman Tajane Obradović objavljen u Nizozemskoj
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 16:37
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nizozemsko izdanje romana "Onda znaš kako stvari stoje" hrvatske književnice, novinarke i kolumnistice Tajane Obradović, koji se bavi uvijek aktualnom temom mobbinga na radnome mjestu, objavljeno je nedavno u Amsterdamu.

Roman koji govori o i danas aktualnim rak-ranama hrvatskog društva – nepotizmu, maltretiranju zaposlenika, klijentizmu i korupciji svoje je prvo, hrvatsko izdanje, imao krajem 2013. godine.

Prepoznavši mobbing kao univerzalni problem i temu Sanja Kregar, osnivačica nizozemske nakladničke kuće KLIN (Kroatische Literatuur in Nederland) koja je do sada objavila djela Julijane Matanović, Mire Gavrana, Gorana Tribusona, Ivice Prtenjače i drugih hrvatskih književnika, roman je prevela na nizozemski, a KLIN ga je upravo objavio na nizozemskom tržištu.

"Ova je knjiga izvrstan roman, a tema je toliko relevantna i priča je toliko dobro sastavljena da je rado predstavljam na nizozemskom tržištu. Obradović priča svoju priču iz jedinstvenog tranzicijskog okruženja s kraja prošlog i početka novog tisućljeća u Hrvatskoj. Kapitalizam je tada još uvijek svjež i sirov i čini se da se izvrsno kombinira s plemenskim nepotizmom i zlouporabom tradicionalnih obiteljskih veza. Tajana Obradović iza sebe ima mnogo 'ispisanih kilometara', ne samo kao književnica, već i kao novinarka i kolumnistica i to je uočljivo", istaknula je tom prilikom Kregar.

Glavni je lik Veronika, zaposlena u osiguravajućem društvu u Zagrebu, gdje su maltretiranje na radnom mjestu, nepotizam i pogodovanje uobičajena pojava. Veroniku u Korporaciju dovodi rođak, no ona gotovo izgubi život zbog opterećenja, nepravednog postupanja šefova, mačo kulture i lošeg upravljanja. Vlastita ambicija i radna etika također joj se izruguju i pridonose problemima. Kada sustavna prijevara s uplaćenim osiguranjima prijeti da će biti otkrivena, slijedi preuzimanje tvrtke i štakori napuštaju brod koji tone.

Tajana Obradović (1971.) diplomirala je 1995. na studiju novinarstva Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu. Bivša je uspješna atletičarka i dugogodišnja novinarka, kolumnistica, urednica i članica uredništava u časopisima, knjigama i publikacijama sportske tematike. Do 2004. bila je zamjenica generalnog direktora za sektor nakladništva u Zri-športu, a danas je urednica i programska direktorica u nakladničkoj kući Funditus. Članica je komisije Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora za informiranje i izdavačku djelatnost. Od 2011. proza joj se objavljuje u tiskovinama, književnom časopisu Tema i na Trećem programu Hrvatskog radija. Objavila je još dva romana, "Cybersex – Čarobna šuma" (2011.) i "Akustika tišine" (2017.).

Tagovi: Tajana Obradović, Kroatische Literatuur in Nederland, Sanja Kregar, Julijana Matanović, Miro Gavran, Goran Tribuson
PROČITAJ I OVO
ZFF: Filmovi Otac i Undine nakon festivala stižu u kina
FESTIVALI
ZFF: Filmovi Otac i Undine nakon festivala stižu u kina
ZAGREB - Filmovi "Otac" i "Undine", oba u programu ovogodišnjeg Zagreb Film Festivala, ali i u užem krugu nominacija za "europskog Oscara", neposredno nakon završetka ovogodišnjeg izdanja zagrebačkog festivala, koji će se održati od 8. do 15. studenog, krenut će u redovnu distribuciju u kina diljem Hrvatske.
MSU i Zagreb film potpisali sporazum o suradnji
SURADNJA
MSU i Zagreb film potpisali sporazum o suradnji
ZAGREB - Ravnateljica Muzeja suvremene umjetnosti Snježana Pintarić i ravnatelj Zagreb filma Vinko Brešan potpisali su u petak u Muzeju suvremene umjetnosti Sporazum o suradnji na projektu prezentacije filmske i nefilmske arhivske građe Zagreb filma.
Knjiga kao lijek
RECENZIJE
Knjiga kao lijek
ZAGREB - U biblioteci za djecu i mladež nakladnika Alfa d.d. objavljena je knjiga ''Mala, mala vila'' književnice Vladimire Velički.
Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara
OSCAR
Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza hrvatski je kandidat za Oscara
ZAGREB - U konkurenciji šest filmova, Dopunska nastava Ivana-Gorana Viteza odabrana je za hrvatskog kandidata za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji najboljeg međunarodnog dugometražnog filma.
Film F20 Arsena A. Ostojića nagrađen u Kaliforniji
FESTIVALI
Film F20 Arsena A. Ostojića nagrađen u Kaliforniji
ZAGREB - Dugometražni igrani film "F20" Arsena A. Ostojića, osvojio je Nagradu za najbolji strani film, a glumac Filip Mayer Nagradu za najboljeg glumca na 7. Glendale International Film Festivalu koji se održao od 15. do 21. listopada u Kaliforniji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE