GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sam Mendes režira četiri biografska filma o Beatlesima

Sam Mendes režira četiri biografska filma o Beatlesima
DOKUMENTARCI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.02.2024 / 08:19
Autor: SEEbiz
LONDON - Slavna liverpulska glazbena četvorka vraća se na velike ekrane, objavio je u utorak Sony Pictures, pojasnivši da će svaki član legendarnih Beatlesa biti ovjekovječen u po jednome biografskom filmu na velikom platnu u režiji Sama Mendesa.

'Prvi su put izdavačka kuća The Beatlesa, Apple Corps Ltd., Paul McCartney, Ringo Starr i obitelji Johna Lennona i Georgea Harrisona dali prava na korištenje njihovih životnih priča i glazbe za scenarij i snimanje filmova', stoji u objavi studija.

'Planirali smo da ovo bude jedinstveno, uzbudljivo, epsko kinematografsko iskustvo: četiri filma, ispričana iz četiriju različitih perspektiva, koji pripovijedaju istu priču o najslavnijem bendu svih vremena', rekla je Pippa Harris, koja će zajedno s Mendesom režirati filmska ostvarenja. Očekuje se da će filmovi izaći 2027.

U travnju 1970., šest mjeseci nakon izlaska albuma 'Abbey Road' i mjesec dana prije 'Let It Be' članovi slavnoga britanskog benda objavili su da se rastaju. Desetogodišnja suradnja McCartneyja, Lennona, Harrisona i Starra rezultirala je s 14 najprodavanijih albuma, gotovo milijardu prodanih ploča i nekoliko filmova.

No od raspada obitelji članova benda nisu dale odobrenje da se priča The Beatlesa prikaže na filmskome platnu. Prošle je jeseni, uz pomoć umjetne inteligencije producirana i objavljena nova pjesma, 'Now and Then', izvorno snimljena prije četiri desetljeća kao demo. Zauzela je vrh britanske ljestvice. Beatlesi su dosad bili tema brojnih dokumentarnih filmova, poput serije 'The Beatles: Get Back' redatelja Petera Jacksona.

Mendes, redatelj poznat po filmskim uspješnicama poput 'American Beauty', filmovima o Jamesu Bondu 'Skyfall' i 'Spectre', kaže da je 'počašćen što je dobio priliku da ispriča priču o najvećem rock bendu svih vremena'.

Posljednjih je godina na platformama za streaming i u kinima zamijećen 'boom' kada je posrijedi snimanje dokumentarnih i biografskih filmova o slavnima iz svijeta glazbe. 'Bohemian Rhapsody' je priča o grupi Queen, 'Elvis' je opisao buran život Elvisa Presleya, 'Tina' je ovjekovječila Tinu Turner, a 'Rocketman' je otkrio kako je Elton John osvojio svijet popa

Tagovi: Sam Mendes, beatles, lennon, starr, mccartney
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE