GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Seasplash najavio drugi val imena za eventualni ovoljetni festival

Seasplash najavio drugi val imena za eventualni ovoljetni festival
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.04.2020 / 14:59
Autor: SEEbiz / H
ŠIBENIK - Seasplash festival najavio je drugi val s 15 izvođača za svoje 18. izdanje, za koje vjeruju da će se održati od 16. do 19. srpnja na Martinskoj u Šibeniku, kako je bilo najavljeno prije pandemije.

Kao glavni gost “punoljetnog” festivala još je ranije najavljen britanski bend Asian Dub Foundation, a sada su organizatori objavili da dolaze i britanski dub pioniri Zion Train.

S njima taj hrvatski festival, koji "slavi bass glazbu i sound system kulturu", surađuje od samih početaka, a vraćaju se sedam godina od zadnjeg nastupa.

Tom će prigodom promovirati novi studijski album “Illuminate”, koje izlazi 1. svibnja, a na njemu gostuje devet vokala i istaknutih glazbenika, Cara, Michela Grena, Prince Jamo i Rider Shafique, Paolo Baldini, Don Fe i Gianni Denitto.

"Zion Train u suradnji sa Stop Ecocide i Extinction Rebellion kampanjama žele objavljivanjem ovog izdanja ustrajati u nastojanjima gradnje svjetlije budućnosti našeg planeta - u tu svrhu će se uz sami materijal ponovno objaviti Leap Manifesto autorice Naomi Klein i prijatelja", ističe se u najavi.

Prvi put na Seasplash festivalu će nastupiti Billain, jedan od najistaknutijih producenata drum and bass glazbe, koji se najavljuje kao "majstor auditorne inovacije i s pravom je stekao svoju reputaciju utjecajnog stvaratelja ovog žanra".

Niz domaćih glazbenika nastupa na festivalu

Četvrti put dolazi i zagrebački dub reggae tandem, Anja G i Dr.Obi, koji su nedavno objavili digitalno izdanje Giudance za AmpliFyah Music.

Bit će tu i DJ-i i producenti Tekitoka i Kodin, te još niz domaćih imena koji predstavljaju cijeli spektar bass glazbe koja je zastupljena u Hrvatskoj, Munchies Sound, Homegrown Sound, Sandokan Hi-Fi, Dubar Sound, R.A.S. (Rasta Altitude Sound), LucyLyu, Algoriddim, Grumen, Flico i Lowre Glant.

Sa Seasplash festivala kažu da "u ovim nesigurnim vremenima čvrsto vjeruju kako treba ostati pozitivnog duha", detaljno prate razvoj situacije i preporuke nadležnih tijela, te će se prilagoditi svakom scenariju.

Seasplash već 18 godina organizira festival za ljubitelje reggae, dub, drum’n’bass, dancehall, jungle, ska, ali i ostale srodne elektronske glazbe.

Za vrijeme 'ostanka kod kuće' pripremili su nikad objavljene arhivske materijale na Seasplash Youtube kanalu, koncerte i intervjue.

Tagovi: Seasplash festival, Billain, Anja G i Dr.Obi, Asian Dub Foundation, Zion Train
PROČITAJ I OVO
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE