GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Šerbedžija o Nadareviću: Ne postoji više od toga što je on bio

Šerbedžija o Nadareviću: Ne postoji više od toga što je on bio
DIRLJIVO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.11.2020 / 19:25
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Dvije glumačke legende, dva velikana, Mustafa Nadarević i Rade Šerbedžija nisu bili samo glumački kolege, nego i veliki prijatelji, cimeri, kumovi.

Zato Šerbedžiju Nadarevićev odlazak jako boli.

- Bili smo najbolji prijatelji na studiju, zajedno smo stanovali, više od dvije godine smo dijelili sobu u jednom stanu u Tomašićevoj ulici, blizu Radija. Baš smo bili bliski, zajedno smo počinjali karijeru. Prve smo velike uloge igrali u "Grižuli" s Joškom Juvančićem. Još smo bili na Akademiji. Onda smo igrali i u "Gravitaciji" kod Branka Ivande, također dok smo obojica bili još studenti. Mnoge stvari sam, baš kao i s Ivicom Vidovićem, dijelio s njim. Oni su mi bili najbliži prijatelji, a Mujica još i bliži, generacijski - rekao je Rade Šerbedžija u razgovoru za Jutarnji.

Jedno su vrijeme, kaže, bili i kao familija.

- On je 1971. godine bio kum mom Danilu, tako da smo se nekon toga puno više privatno družili. Cijeli smo život skupa igrali tenis, počeli smo na Šalati. Igrali smo stalno, dok sam živio u Zagrebu smo provodili čitav život zajedno. To je jedno zaista duboko prijateljstvo - ispričao nam je Šerbedžija.

O Nadareviću kao glumcu kaže da su još na Akademiji svi znali koliko je on užasno talentiran, iako je prve velike uspjehe postigao kada je bio blizu 30. godine.

- Tu je sjajni Pomet u "Dundu Maroju", iza toga Cyrano de Bergerac, a onda i sve televizijske i filmske uloge, od "Oca na službenom putu", pa do "Velog mista", svih stvari koje je Mustafa igrao savršeno. Bio je divan glumac, zaista - govori Šerbedžija.

Osvrće se i na privatniju stranu Nadarevićeve osobnosti.

- Najtočnije za njega bilo bi reći, znam to jer sam mu bio kao familija, i svjedok sam njegove ljubavi i pažnje prema majci, da je bio najnježniji sin, najnježniji otac, muž, odani prijatelj i tako velik i božanstven glumac. Ne postoji više od toga što je on bio, i sa svojim privatnim i profesionalnim životom. Unatoč tome što smo znali da je jako teško bolestan, vrlo smo se često slušali u zadnje vrijeme, što mi je jako drago jer dugo nismo bili zajedno, ja nisam živio u Hrvatskoj više od 20 godina. U zadnje vrijeme znali smo se i nalaziti i pričati o našoj mladosti, životima, familiji, on meni o svojoj, ja njemu o mojoj. Isto smo se redovito slušali telefonon. Zadnji put sam se čuo s njim prije desetak dana, a nisam ni znao da je dva dana iza toga otišao u bolnicu. Znao sam da je teško bolestan, ali bio je tako dobar čovjek, toliko hrabar u odnosu na svoju bolest, toliko moćan i optimističan. Dobro se držao, i izdržao četiri godine uz tu tešku bolest. Iako znamo da se to moralo desiti, opet je užasan osjećaj da vas je takav jedan čovjek napustio i teško nam je i u duši i srcu - zaključio je glumac.

Foto: Motovun Film Festival

Tagovi: Mustafa Nadarević, Danilo Šerbedžija, Rade Šerbedžija, Ivica Vidović, Branko Ivanda
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE