GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Sigurnom mjestu glavna nagrada na Festivalu istočnoeuropskog filma

Sigurnom mjestu glavna nagrada na Festivalu istočnoeuropskog filma
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2022 / 08:44
Autor: SEEbiz / H
COTTBUS - Hrvatski kandidat za Oscara, prvijenac Jurja Lerotića "Sigurno mjesto" osvojio je glavnu nagradu u konkurenciji dugometražnih filmova na Festivalu istočnoeuropskog filma u njemačkom Cottbusu, priopćeno je u subotu navečer iz agencije za odnose s javnošću Soonce komunikacije.

Festival u Cottbusu jedna je od najvažnijih manifestacija posvećenih istočnoeuropskom filmu u svijetu, a održava se od 8. do 13. studenoga.

Ovo je inače deveto priznanje Lerotićevu filmu koji je prošli tjedan započeo hrvatsku kino distribuciju. Usporedo s time, nakon izvanrednog uspjeha na festivalima u Locarnu i Sarajevu te priznanja na Zagreb Film Festivalu, kreće na svoju daljnju festivalsku turneju.

Festivalski put će nastaviti u Ljubljani na LIFFE-u – 33. izdanju Ljubljanskog međunarodnog filmskog festivala u Sloveniji, potom na festivalu u Corku u Irskoj i na litvanskom filmskom festivalu SCANORAMA, u sklopu programa Crossing Europe koji uključuje filmove prikazane na istaknutim svjetskim filmskim festivalima poput Berlina, Cannesa i Venecije.

Premijeru na području Bliskog istoga i sjeverne Afrike imat će na renomiranom Međunarodnom filmskom festivalu u Kairu, nakon čega odlazi na filmski festival Mannheim-Heidelberg u Njemačkoj i na Festival autorskog filma (FAF) u Beogradu.

“Ta napeta i moćna drama temeljena na osobnom iskustvu redatelja Lerotića suočava gledatelja s uznemirujućom nemoći pacijenta, obitelji i čitavog zdravstvenog sustava pred destruktivnom snagom duševne bolesti, ali i s ustrajnosti bezuvjetne ljubavi”, stoji u najavi filma.

Režiju i scenarij potpisuje Juraj Lerotić koji je i glavni glumac, a uz njega glume Goran Marković i Snježana Sinovčić Šiškov. Producentica filma je Miljenka Čogelja.

Tagovi: Sigurno mjesto, Juraj Lerotić, Oscar, Goran Marković, Snježana Sinovčić Šiškov
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE