GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Slika Eda Sheerana prikupila 51.000 funta za dobrotvorne svrhe

Slika Eda Sheerana prikupila 51.000 funta za dobrotvorne svrhe
LUTRIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2021 / 08:25
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Apstraktna umjetnička slika pod nazivom "Splash planet", čiji je autor britanski pjevač Ed Sheeran, prikupila je više od 51.000 funta koje će se proslijediti u dobrotvorne svrhe, a djelo je osvojila jedna Amerikanka koja je na lutriji na istočnoj obali SAD-a uplatila 20 funta, piše BBC.

Naime, kampanja za borbu protiv raka u britanskome okrugu Suffolku organizirana je u obliku lutrije. Pjevačevu je sliku osvojila Claire Faynor iz američkog grada Vermonta, koja je listić lutrije platila 20 funta.

Kampanja je započela prošli mjeseci, a pobjednik je izvučen u ponedjeljak.

Izvršna direktorica organizacije koja je provela kampanju za borbu protiv raka u Suffolku, Karen Hare rekla je da je oduševljena i radosna, a Sheeran je kazao da je riječ o slici koja se pojavljuje na omotu njegova singla Afterglow.

Pjevač je i ranije u dobrotvorne svrhe poklonio jednu svoju sliku, pod nazivom "Dab 2". Ona je prodana za 40.000 funta.

U video poruci snimljenoj prije izvlačenja lutrije, Sheeran je rekao: "Riječ je o jednoj od mojih slika koje se pojavljuju na omotu singla Afterglow."

Obje donirane slike, Splash Planet i Dab 2, Sheeran je naslikao nakon svjetske turneje Divide, koja je završila koncertom u Ipswichu 2019. godine.

"Oduševljeni smo i obradovala nas je potpora koju smo dobili i kod kuće i u inozemstvu. Fantastično je znati da smo prodajom lutrije i donacijama prikupili više od 51.000 funta" u humanitarne svrhe", rekla je Hare.

Tagovi: Ed Sheeran, Splash planet
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE