GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Špancirfest se vraća na ulice Varaždina

Špancirfest se vraća na ulice Varaždina
DOGAĐAJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.08.2021 / 14:31
Autor: SEEbiz / H
VARAŽDIN - Nakon što prošle godine nije bilo moguće organizirati festival uličnih šetača, ove se godine Špancirfest vraća na ulice Varaždina od 20. do 29. kolovoza u svom 23. izdanju, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare.

Gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj nada se da će mjere krajem kolovoza dopustiti održavanje Špancirfesta kao što sada omogućavaju turističku sezonu.

„Isto kao što je turizam važan za Hrvatsku, tako je i Špancirfest važan i za Varaždin i za Hrvatsku. 2019. godine smo imali 40 milijuna kuna prometa samo u zoni održavanja Špancirfesta“, rekao je Bosilj.

Dodao je da će Grad Varaždin dodatno pomoći izlagačima snižavanjem cijena prostora za 30 posto.

Direktorica Turističkog ureda grada Varaždina Jelena Toth naglasila je da će se svi festivalski programi i sadržaji održavati na otvorenom, uz propisane mjere.

Glavna pozornica seli na veći prostor kod zapadnog bedema Starog grada zbog epidemioloških mjera.

„Ulaz će biti za osobe s covid potvrdama, a imati ćemo i brze antigenske testove na ulazu po cijeni od 60 kuna. Nalazi će se dobivati u roku od 15 minuta, a u roku od sat vremena nakon dobivanja negativnog nalaza svi će moći dobiti potvrdu koju će moći preuzeti putem E-građanina“, najavila je Toth.

Glazbeni će se program održavati na četiri pozornice te na ulicama i trgovima.

Na glavnoj pozornici kod Starog grada nastupit će domaće zvijezde Goran Bare i Majke u petak i Parni valjak u subotu prvog vikenda festivala. Od četvrtka do nedjelje drugog tjedna nastupit će Gibonni, Hladno pivo, Jonathan i Psihomodopop.

Na pozornici kod vile Bedeković, uz šest kazališnih predstava, bit će i četiri koncertna programa s nastupima Varaždinskog tamburaškog orkestra i klape Cambi, 40 fingersa, Urbana&4 te Josipe Lisac.

Ulični program dovodi izvođače iz Njemačke, Nizozemske, Italije, Španjolske i Mađarske. Šetači će ponovo moći posjetiti Kretivnicu i Umjetničku ulicu te se zadržati u Vinskom gradu ili Street food zoni.

Foto: Špancirfest, Facebook

Tagovi: Špancirfest, Varaždin, Goran Bare, Parni valjak, Jelena Toth, Neven Bosilj, Josipa Lisac
PROČITAJ I OVO
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
FESTIVALI
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
ZAGREB - ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. godine filmom Bijeli dijamant velikog Wernera Herzoga.
Preminuo skladatelj Igor Savin
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Igor Savin
ZAGREB - U 78. godini života preminuo je klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin.
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
PRIZNANJA
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
BERLIN - Njemačko ministarstvo kulture i vijeće UNESCO-a dodali su berlinsku techno scenu na popis nematerijalne kulturne baštine zemlje i to kao priznanje za doprinos te scene kulturnom identitetu grada.
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
KONCERTI
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
ZAGREB - Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Europi od 2017. s 27. nastupa u 17 zemalja ove jeseni.
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
PRIZNANJA
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
BERLIN - Njemačka glumica Hanna Schygulla, najpoznatija po svojoj opsežnoj suradnji s pokojnim njemačkim redateljem Rainerom Wernerom Fassbinderom, dobit će nagradu za životno djelo Njemačke filmske akademije na dodjeli Njemačkih filmskih nagrada u svibnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE