GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Španjolska verzija predstave hrvatskog autora Martinića u Dubrovniku

Španjolska verzija predstave hrvatskog autora Martinića u Dubrovniku
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.08.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Španjolska verzija predstave "Bilo bi šteta da biljke krepaju" nagrađivanog hrvatskog dramaturga Ivora Martinića gostuje na međunarodnom kazališnom festivalu Midsummer Scene, koji će se održati od 28. kolovoza do 5. rujna u Dubrovniku.

Predstava, koja gledatelje vodi kroz dramatično putovanje prekida ljubavne veze i govori o životu u Barceloni koristeći iskustva glumaca koji žive u tom gradu, izvest će se 3. i 4. rujna u Kazalištu Marina Držića s hrvatskim titlovima.

Kako se ističe u najavi, predstava je bila s uspjehom postavljena u kazalištu La Badabadoc u sezoni 2020/21. i unaprijed rasprodana na turneji po Španjolskoj.

Glume španjolska glumica Júlija Ferré i argentinski glumac Victorio D’Alessandro, dok hrvatski redatelj Ivor Martinić, kao dio svake inscenacije, aktivno komunicira s glumcima i publikom ne bi li ispitao najbolju verziju vlastitog teksta.

Martinić je završio dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, nakon čega radi na produkcijama u zagrebačkom HNK, u ZKM-u, Teatru ITD, na Eurokazu i na Riječkim ljetnim noćima.

Njegove su drame prevedene na dvadesetak jezika i višestruko nagrađivane, a može ih gledati publika na najvećim svjetskim pozornicama Argentine, Urugvaja, Bolivije, Čilea, Meksika, Paragvaja, Venezuele, Perua, Brazila te Srbije, Francuske i Španjolske.

S dubrovačkog festivala kažu kako je autor dramom "Bilo bi šteta da biljke krepaju" započeo novu fazu stvaralaštva, postavio ju je samostalno i prvi put se pojavljuje na pozornici u interakciji sa glumcima.

Júlija Ferré afirmirala se ulogom u popularnoj TV seriji "Pulseras Rojas", a Victorio D’Alessandro nizom serija u Argentini, među kojima ga je proslavila "Casa ángeles".

Festival 28. kolovoza otvara svjetska praizvedba monodrame s elementima farse "A Poor Player", koju su njezini koautori Filip Krenus i Sean Aita podnaslovili kao melankomediju.

Za 31. kolovoza najavljeno je otvorenje izložbe "Priče iz davnina" autora Zdenka Bašića, dok će se koncert najljepših pjesama iz mjuzikala i filmova solistice Danijele Pintarić i pijanista Matea Žmaka održati 5. rujna.

Midsummer Scene je projekt gradske Turističke zajednice i Grada Dubrovnika, u produkciji Brilliant Events, Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions London, a ovogodišnje, sedmo izdanje suorganizira se s Kazalištem Marina Držića.

Tagovi: Ivor Martinić, Júlija Ferré , festival Midsummer Scene
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE