GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Split u Lori dobiva kazališni festival Teatar uz more

Split u Lori dobiva kazališni festival Teatar uz more
TEATAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.04.2021 / 16:50
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Novi kazališni festival Teatar uz more održavat će se u Splitu od 18. svibnja do 19. rujna, a kako je najavljeno u četvrtak na konferenciji za novinare na terasi Doma Hrvatske vojske na splitskom Poljudu tijekom festivala održat će se 78 izvedbi.

Organizatori festivala su Kazalište Moruzgva, B GLAD produkcija i Amadeus events. Festival će se održavati na terasi Doma Hrvatske vojske u Lori, a imat će dvije scene - veliku i malu, na kojoj će se odigrati i jedna premijera, te četiri pretpremijere.

Publika će na sceni, uz ostale, moći vidjeti Eciju Ojdanić, Kseniju Pajić, Slavka Sobina, Milu Elegović, Momčila Otaševića, Katarinu Baban, Vladimira Posaveca-Tušeka i Anu Gruicu Uglešić.

Producent B GLAD produkcije Tadija Kolovrat najavio je vrlo šarolik program se predstavama za odrasle i djecu iz cijele Hrvatske, istaknuvši da publiku očekuje više od 20 različitih predstava u 78 izvedbi.

Na festivalu će, dodao je, sudjelovati različiti teatri, a dogovaraju se i s kazalištima iz regije.

Festival 18. svibnja otvara predstava "Vla, vla, vlajland" Kazališta Moruzgva iz Zagreba u kojoj glumi Ecija Ojdanić, te će se time pokrenuti cijeli Teatar uz more.

"Pazili smo i na najmlađe, pa će se uglavnom nedjeljom održavati predstave za djecu stoga najavljujemo predstavu 'Mi o vuku' mjuzikl za djecu zagrebačkog Kazališta žar ptica, ali i mnogi drugi će gostovati za naše najmlađe", kazao je Kolovrat.

Dolasku u Split veseli se glumica Ecija Ojdanić jer, kako je rekla, prvi put u svoj grad dolazi zajedno s B GLAD produkcijom. Smatra da ne postoji bolji način da publika vidi njihove predstave od Teatra uz more i dodaje kako je lijepo kada se udruže tri produkcijske kuće koje će nositi svaka svoju vrijednost i znanje.

"Uzbuđena sam što ćemo nekako osnaženi pokazati koliko je jaka nezavisna scena u Hrvatskoj, a znamo putujući 12 godina po Hrvatskoj i regiji koliko publika voli naše predstave. S obzirom na to da nismo dio sustava, uvijek tražimo snagu u svojim kapacitetima, no kada smo zajedno ta je snaga i moć jaka", rekla je Ojdanić.

Istaknula je da je Kazalište Moruzgva u 2020. godini uspjelo odigrati 85 izvedbi i napraviti dvije premijere. Ostvarili su kazališni kontinuitet igranja svojih predstava i kontakt s publikom, te uz sve to osvojili četiri nagrade u 2020. godini.

Tagovi: Teatar uz more, Kazalište Moruzgva, B GLAD produkcija, Amadeus events, Ecija Ojdanić, Slavko Sobin
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE