GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Što ćemo u kinima gledati u rujnu? (VIDEO)

Što ćemo u kinima gledati u rujnu? (VIDEO)
U KINIMA U RUJNU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.08.2020 / 10:42
Autor: Damir Demonja
ZAGREB - Nakon pet mjeseci pauze, hrvatska kina počela su s redovitim prikazivanjem filmova.

Za mjesec rujan hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su 22 filma, 15 premijernih i 7 repriznih, onih koji su svoju redovitu kino-distribuciju započeli netom prije zatvaranja kina. S obzirom na epidemiološku situaciju u Hrvatskoj i svijetu ovisit će početak prikazivanja najavljenih filmova, odnosno „povlačenje“ najavljenih i/ili prikazivanje novih nenajavljenih filmova.

Koji sve filmovi bi se trebali naći na programu hrvatskih kina, prema podacima kontaktiranih hrvatskih distributera i kino-prikazivača s kraja kolovoza ove godine, navedeni su kako slijedi, bez točnih mjesečnih početaka njihovih prikazivanja.

*u ovome tekstu navedeni su samo oni filmovi koje su kontaktirani hrvatski distributeri i kino-prikazivači potvrdili za prikazivanje u tekućem mjesecu

TENET (TENET)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2020.
Redatelj: Christopher Nolan
Uloge: John David Washington, Robert Pattison, Elizabeth Debicki, Aaron Taylor-Johnson, Kenneth Branagh, Clémence Poésy, Michael Caine, Martin Donovan
Žanr: akcija, ZF
Trajanje: 150 minuta
Budžet: 205 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Syncopy/Warner Bros./Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.tenetfilm.net/

Vrijeme istječe.

John David Washington glavni je protagonist novog ZF akcijskog spektakla Christophera Nolana, kratkog, ali znakovitog naziva „Tenet“. Naoružan samo jednom riječju, Tenet, i boreći se za opstanak cijeloga svijeta, glavni junak priče kreće kroz polumračni svijet međunarodne špijunaže u misiji koja će se odvijati u nečemu izvan stvarnog vremena. Inverzija. Nije putovanje kroz vrijeme.

Spektakularni, inovativni i do sada najambiciozniji akcijski blockbuster koji je režirao i napisao fantastični Christopher Nolan, poznat po mega uspješnicama „Početak“, „Memento“, trilogija „Batman“, „Dunkirk“, „Interstellar“… Radi se o jednom od najskupljih filmova ikad snimljenih.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)



CRVENCIPELICA I SEDAM PATULJAKA (RED SHOES AND THE SEVEN DWARFS)
Sinkroniziran na hrvatski
Južna Koreja, 2019.
Redatelj: Sung Ho-Hong
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Doris Pinčić, Marko Makovičić, Amar Bukvić, Mario Petreković, Martina Tomčić, Ivan Dečak
Žanr: animirani, akcija, avantura
Trajanje: 92 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Locus Creative Studios/Next Entertainment World/Sidus/Blitz Film & Video Distribution

Crvencipelica želi ostati vjerna sebi, ali se na njezinom otoku iz bajke sve vrti oko izgleda, pa je teško ne željeti biti poput drugih. U potrazi za izgubljenim ocem, ona uči ne samo prihvaćati sebe, nego i slaviti ono što ju čini posebnom. Za to vrijeme sedmorica prinčeva magijom je pretvoreno u patuljke. Oni trebaju poljubac lijepe žene kako bi preokrenuli čaroliju. No, ovaj zadatak uopće neće biti lagan. Kako im se putevi križaju, svaki od njih će morati otkriti pravo značenje ljepote.

Posve nova bajka s neočekivanim obratom. Kako spasiti bajkovito kraljevstvo i čarobne cipele. Od kreativaca iz Disneyja i DreamWorksa.

Crvencipelica je normalna djevojka rođena u izvanrednim okolnostima. Ona je princeza koja se ne uklapa u svijet slavnih princeza, a ni u veličinu njihove haljine.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


LASSIE SE VRAĆA KUĆI (LASSIE – EINE ABENTEUERLICHE REISE/LASSIE COME HOME)
Njemačka, 2020.
Redatelj: Hanno Olderdissen
Uloge: Sebastian Bezzel, Anna Maria Muhe, Nico Marischa, Bella Bading
Žanr: avantura, obiteljski
Trajanje: 100 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros. Films Production Germany/Henning Ferber Produktion/Editus d.o.o.


Najpoznatiji pas u povijesti filma, Lassie, vraća se na filmska platna. Prekrasna priča o nerazdvojnom prijateljstvu dječaka i njegovog škotskog ovčara Lassiea temeljena je na svjetski poznatom romanu engleskog pisca Erica Knighta.

Dvanaestogodišnji Florian i Lassie su najbolji i nerazdvojni prijatelji. Žive sretno sa svojom obitelji u idiličnom gradiću na jugu Njemačke. Kada Florianov otac ostane bez posla, cijela obitelj se mora preseliti u manji stan, u kojem nije dozvoljeno držanje pasa. Florian je u depresiji jer se mora rastati od svog najboljeg prijatelja. Lassie je udomljena od strane grofa von Sprengela koji sa svojom 12-godišnjom unukom Priscillom putuje Sjevernim morem. Lassie koristi prvu priliku za bijeg i upušta se u dugo i avanturističko putovanje kroz Njemačku kako bi se vratila Florianu.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


JOŠ UVIJEK VJERUJEM (I STILL BELIEVE)
SAD, 2020.
Redatelji: Andrew Erwin, Jon Erwin
Uloge: KJ Apa, Britt Robertson, Shania Twain, Gary Sinise
Žanr: biografija, drama, glazbeni, romansa
Trajanje: 116 minuta
Budžet: 12 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/Blitz Film & Video Distribution

Jedna ljubav ti može promijeniti život. Temeljeno na inspirativnoj istinitoj priči. Od autora filma „I Can Only Imagine“.

Jeremy Camp iza sebe ima dvanaestogodišnje glazbeno iskustvo i brojna priznanja i ostvarenja, preko četiri milijuna prodanih albuma, tri nominacije za American Music Awards i nominaciju za Grammy, a nastupao je u više od trideset zemalja svijeta. Ovo je priča nastala na temelju njegove intimne ispovijesti u knjizi „I Still Believe” u kojoj je s čitateljima podijelio neka od životnih iskustava. Njegova supruga umrla je od raka kad je imao dvadeset i jednu godinu. Teški životni trenuci i patnja dio su njegovog života koji su ga oblikovali. O patnjama ne šuti, nego pokušava i drugima koji prolaze kroz slične situacije pomoći, ohrabriti ih i poručiti im da je Krist čovjekov supatnik te da razumije svaku bol koju čovjek može doživjeti.

Nadahnjujuća priča godine o kršćanskoj muzičkoj zvijezdi Jeremyju Campu i njegovom ljubavnom putovanju i gubitku.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NAPRIJED (ONWARD)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, 2020.
Redatelj: Dan Scanlon
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Tin Emanuel Medvešek, Jan Kerekeš, Bojana Gregorić Vejzović, Branka Cvitković, Ivica Zadro, Vinko Štefanac
Žanr: animirani, avantura, komedija, obiteljski, fantasy
Trajanje: 114 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Pictures/Pixar Animation Studios/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/, https://www.pixar.com/onward

Smješten u predgrađu izmišljenog svijeta, Disneyjev i Pixarov “Naprijed” predstavlja dvojicu tinejdžera vilenjaka koji se upuštaju u uzbudljivu misiju otkrivanja postoji li u svijetu još uvijek bar malo čarolije. Originalni film studija Pixar režirao je Dan Scanlon, a producirala Kori Rae, oni su dvojac koji nam je donio hit „Čudovišta iz ormara“.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


OTKRILA SAM ŠPIJUNA (MY SPY)
SAD, 2020.
Redatelj: Peter Segal
Uloge: Dave Bautista, Chloe Coleman, Kristen Schaal, Ken Jeong
Žanr: akcija, komedija, obiteljski
Trajanje: 99 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: MWM Studios/STX Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://www.stxfilms.com/myspy/

Sve je gotovo pod kontrolom.

Film „Otkrila sam špijuna“ prati strogog CIA operativca JJ-a (Dave Bautista) koji je degradiran i poslan u tajnu misiju da zaštiti obitelj devetogodišnje djevojčice Sophie (Chloe Coleman), koja mu taj posao nikako ne olakšava. Kada Sophie otkrije skrivene kamere u svom stanu, upotrijebit će svoje vještine da locira tko ih nadzire. U zamjenu da ne otkrije tko je JJ, Sophie ga zamoli da provodi vrijeme s njom i nauči je da bude špijunka. Unatoč oklijevanju, JJ shvati da se ne može oduprijeti njezinu šarmu.

Dave Bautista, profesionalni američki hrvač, pokazat će svoje nježno lice u novom filmu redatelja Petera Segala „Otkrila sam špijuna“.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


BRAHMS: DJEČAK II (BRAHMS: THE BOY II)
SAD, 2020.
Redatelj: William Brent Bell
Glumci: Katie Holmes, Christopher Convery, Owain Yeoman, Ralph Ineson
Žanr: horor, misterij, triler
Trajanje: 86 minuta
Budžet: 10 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Huyai Brothers/Lakeshore Entertainment/STX Entertainment/Blitz Film & Video Distribution

Nakon što se mlada obitelj useli u vilu Heelshire na zabačenom imanju, nesvjesna njezine prošlosti, njihov sin pronalazi novog prijatelja, jezivog lutka kojeg naziva Brahms. Brahms je prilično uznemirujući lutak, kojega se morate bojati. U njemu stanuje zlo i u njegovom se domu mora igrati po njegovim pravilima!

Nastavak filma „Dječak” s Katie Holmes u glavnoj ulozi. Radi se o nevjerojatnoj priči o dječaku-lutki koja je šokirala publiku diljem svijeta. Sjajno stiliziran, sablastan, neizvjestan i prilično uznemirujući horor film, kakvog na filmskim platnima dugo nismo gledali.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr)


ZOV DIVLJINE (THE CALL OF THE WILD)
SAD, 2020.
Redatelj: Chris Sanders
Glumci: Harrison Ford, Dan Stevens, Karen Gillan, Omar Sy
Žanr: avantura, drama, obiteljski
Trajanje: 105 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 3 Arts Entertainment/Twentieth Century Fox Animation/Twentieth Century Fox/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://family.foxmovies.com/movies/call-of-the-wild

Temeljeno na legendarnom romanu.

Film „Zov divljine“ na velika platna živopisno donosi priču o Bucku, psu velikog srca čiji je život okrenut naopačke kada je iznenada izgnan iz svoga doma u Kaliforniji i preseljen duboko u srce Aljaske tijekom zlatne groznice 1890-ih. Kao novajlija u ekipi pasa za dostavu, a kasnije i njihov vođa, Buck prolazi svoju životnu avanturu, konačno pronalazeći svoje pravo mjesto u svijetu, postajući gospodar vlastite sudbine. Zvijezde filma su legendarni Harrison Ford, Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford i Colin Woodell. Redatelj filma je Chris Sanders („Kako izdresirati zmaja“), a scenarist Michael Green („Ubojstvo u Orient Expressu“).

Film „Zov divljine“ nastao je prema istoimenoj noveli Jacka Londona koja više od 100 godina slavi ljepote prirode i priča o prijateljstvu čovjeka i životinja.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SONIC: SUPER JEŽ (SONIC THE HEDGEHOG)
Originalna i sinkronizirana verzija
Kanada, Japan, SAD, 2020.
Redatelj: Jeff Fowler
Glumci originalne verzije: James Mardsen, Jim Carrey, Neal McDonough, Ben Schwartz
Glasovi hrvatske sinkronizacije: Ivan Đuričić, Luka Bulović, Ivan Šarić, Ana Magud, Ronald Žlabur
Žanr: akcija, avantura, obiteljski
Trajanje: 100 minuta
Budžet: 90 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Paramount Pictures/Sega/Original Film/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.sonicthehedgehogmovie.com/

Film „Sonic: Super jež“ temeljen je na megapopularnoj igrici o plavom ježu sa supermoćima. U filmu pratimo Sonicovo snalaženje u životu na Zemlji u čemu mu najviše pomaže njegov novi najbolji ljudski prijatelj – lokalni policajac Tom (James Mardsen). Najveću nepriliku stvara im zločesti doktor Robotnik (Jim Carrey) koji pokušava uloviti Sonica kako bi od njega ukrao supermoći i zavladao svijetom.

„Sonic: Super jež“ je akcijska obiteljska komedija, temeljena na jednoj od najpopularnijih globalnih videoigrica Sege, čiji je glavni protagonist sarkastičan svijetloplavi jež.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


BLOODSHOT (BLOODSHOT)
SAD, 2020.
Redatelj: Dave Wilson
Glumci: Vin Diesel, Guy Pearce, Sam Heughan, Elza Gonzàlez
Žanr: akcija, drama, ZF
Trajanje: 110 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Sony Pictures Entertainment/Continental film
Službena web stranica: https://www.bloodshot.movie/

Biti superjunak njemu je u krvi. Od producenata „Brzih i žestokih“. Temeljeno na bestseler stripu.

Snimljen prema istoimenom bestseler stripu, film „Bloodshot“ prati Rayja Garrisona (Vin Diesel), nedavno poginulog vojnika, kojeg je korporacija Rising Spirit Technologies, uz pomoć posebne nanotehnologije, uskrsnula i učinila superjunakom. S vojskom nanotehnologije u svojim venama on postaje nezaustavljiva sila snage, jači nego ikada i s mogućnošću samo izlječivanja. Ali, kontrolirajući njegovo tijelo, korporacija je preuzela i njegov um i sjećanje. Ray više ne zna što je stvarno, što nije, a na misiji je da otkrije.

U Zagrebu u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


OTOK FANTAZIJA (FANTASY ISLAND)
SAD, 2020.
Redatelj: Jeff Wadlow
Glumci: Maggie Q, Michael Pena, Lucy Hale, Portitia Doubleday, Kim Coates
Žanr: avantura, komedija, horor
Trajanje: 110 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Columbia Pictures/Blumhouse Productions/Continental film
Službena web stranica: https://www.fantasyisland.movie/

Na jednom udaljenom intrigantnom otoku zagonetni gospodin Roarke (Michael Pena) ostvaruje tajne snove svojih gostiju u luksuznom tropskom odmaralištu. Ali kada se te maštarije pretvore u noćne more gosti će morati riješiti misterij otoka kako bi spasili vlastite živote.

U Zagrebu u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


MULAN (MULAN)
SAD, Kanda, Hong Kong, 2020.
Redateljica: Niki Caro
Uloge: Yifei Liu, Donnie Yen, Jet Li
Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 115 minuta
Budžet: 200 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Walt Disney Pictures/Jason T. Reed Productions/Good Fear Content/China Film Group Corporation (CFGC)/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.disneyinternational.com/

Kada kineski car objavi dekret po kojemu jedan muškarac u svakoj obitelji mora služiti carskoj vojsci, kako bi obranili zemlju od sjevernih napadača, Hua Mulan (Yifei Liu), najstarija kćerka časnog ratnika, istupa umjesto svog bolesnog oca. Maskirajući se kao muškarac, Hua Jun prolazi iskušenja na svakom koraku svoga puta te mora naučiti iskoristiti svoju unutarnju snagu i prihvatiti svoj istinski potencijal. Na ovom epskom putovanju ona će se transformirati u časnu ratnicu i steći poštovanje zahvalne nacije, ali i ponosnog oca.

Spektakularna epska priča o legendarnoj kineskoj ratnici Mulan.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ u 2D i Real D 3D i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX 3D i Real D 3D 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ u 2D i Real D 3D (www.cineplexx.hr)


ANTEBELLUM (ANTEBELLUM)
SAD, 2020.
Redatelji: Gerard Bush, Christopher Renz
Uloge: Janelle Monáe, Eric Lange, Jena Malone
Žanr: triler
Trajanje: 105 minuta
Budžet: 10 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Lionsgate/QC Entertainment/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://antebellum.movie/

Od producenata filmova „Bježi!“ i „Mi“.

Radnja ovog misterioznog horor trilera prati uspješnu autoricu Veronicu Henley (Janelle Monáe, poznata iz filmova „Mjesečina“ i „Hidden Figures“) zarobljenu u zastrašujućoj poremećenoj stvarnosti. Veronica mora razotkriti jeziv misterij prije nego što bude prekasno…

„Antebellum“ je zastrašujući triler producenta uspješnih filmova „Bježi!“ i „Mi“, a revolucionarni redatelji Gerard Bush i Christoper Renz, poznati pod umjetničkim imenom Bush + Renz, donose novi uzbudljiv stil u filmskom stvaralaštvu.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


DOUŠNIK (THE INFORMER)
Ujedinjeno Kraljevstvo, 2019.
Redatelj: Andrea di Stefano
Uloge: Joel Kinnaman, Rosamund Pike, Common, Ana de Armas, Clive Owen
Žanr: kriminalistički, drama, triler
Trajanje: 113 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Batrax Entertainment/Film & TV House/GEM Entertainment/ Aviron Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://www.avironpictures.com/

Neprijatelje biraj mudro. Od producenata filmova „Sicario“ i „John Wick“.

Piet Koslow, reformirani kriminalac i bivši specijalac, radi za FBI kako bi se infiltrirao u krugove trgovaca drogom u New Yorku. Nakon što isporuka droge u kojoj sudjeluje krene po zlu, suočava se s najtežim zadatkom u svom životu – mora se infiltrirati u najozloglašeniji zatvor... Jedna prilika i tri sekunde da izvuče živu glavu... Hoće li biti dovoljne?

„Doušnik“ je film temeljen na istoimenom romanu nagrađivanog novinara i bivšeg kriminalca. Producenti filma poznati su po uspješnicama poput „Grad lopova“, „Sicario“ i „John Wick“.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


POSLIJE SVEGA: SUDAR (AFTER)
SAD, 2019.
Redateljica: Jenny Gage
Uloge: Josephine Langford, Hero Fiennes Tiffin, Selma Blair
Žanr: drama, romansa
Trajanje: 105 minuta
Budžet: 14 milijuna US$
Producentske tvrtke/Distributer: Voltage Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.after-themovie.com/

Poslije svega…ništa više nije isto. Temeljeno na svjetski poznatom bestselleru.

Nakon burnog početka veze i šokantnog otkrića, Tessa i Hardin moraju pronaći način da nastave svoju romansu. No, može li ljubav koja ne priznaje granice doista opstati? Tessa polako počinje uviđati kako bi mogla izgubiti sve. Hardin shvaća da nema što izgubiti – osim nje. Je li se doista spreman promijeniti zbog ljubavi? Koliko je ona spremna opraštati i, još važnije, sviđa li joj se doista slika budućnosti s Hardinom?
Prvi dio serijala o ljubavi i strasti dvoje mladih koja ne priznaju granice, snimljenog prema bestselleru spisateljice Anne Todd, koji je proglašen novom globalnom senzacijom poput Sumrak sage i erotsko-romantične trilogije „Pedeset nijansi sive“. Anna Todd je postala internetskom senzacijom, ali i književnim fenomenom jer je knjigu „Poslije svega“ napisala isključivo prema sugestijama obožavatelja na društvenoj mreži Wattpad.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


KING'S MAN: POČETAK (THE KING'S MAN)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2020.
Redatelj: Matthew Vaughn
Uloge: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, Charles Dance
Žanr: akcija, avantura, komedija, kriminalistički, triler
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Fox Film Corporation/Marv Films/Marv Studios/Twentieth Century Fox/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.20thcenturystudios.com/movies/the-kings-man

Temeljen na stripu „The Secret Service” Marka Millara i Davea Gibbonsa, novi nastavak u franšizi „Kingsman“ vodi nas na početak priče, prije radnji koje su se dogodile u nastavcima „Kingsman: Tajna služba“ i „Kingsman: Zlatni krug“. Glumačka postava ni ovaj put nije razočarala: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou i Charles Dance, a redatelj je ponovno Matthew Vaughn.

Otkrijte početak prve neovisne obavještajne agencije.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u IMAX i 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


TAJNI VRT (THE SECRET GARDEN)
Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, SAD, Kina, 2020.
Redatelj: Marc Munden
Uloge: Dixie Egerickx, Colin Firth, Julie Walters
Žanr: drama, obiteljski, fantazija
Trajanje: 99 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: STX Films/STX Entertainment/StudioCanal/Heyday Films/Fundamental Films/Canal+/Ciné+/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: http://www.stxfilms.com/thesecretgarden/

Otključaj svoju maštu. Od producenata filmova „Harry Potter“ i „Medvjedić Paddington“.

Mary Lennox (Dixie Egerickx) je devetogodišnjakinja kojoj u Indiji umiru oba roditelja u epidemiji kolere, a ona ostaje sama i zaboravljena u njihovoj kolonijalnoj vili. Kada je, naposljetku, pronađu britanski susjedi i vojnici, ispostavi se da se za suhonjavu, razmaženu i mrzovoljnu Mary nitko ne želi brinuti, pa je ubrzo otpreme na brod za Englesku, gdje bi je trebao udomiti najbliži rođak kojega Mary nikada nije upoznala, gospodin Craven (Colin Firth). Budući da ga u Engleskoj sve podsjeća na smrt voljene žene, gospodin Craven najčešće nije u zemlji već putuje svijetom, pa Mary tako ostaje posve sama na njegovu zabačenom i tjeskobnom imanju na sjevernu Engleske. No jednoga dana Mary u vrtnom zidu otkriva zaključana vrata obrasla bršljanom. Događaji koji su potom uslijedili potpuno su promijenili njezin život.

„Tajni vrt“ već je stotinjak godina obvezno štivo mnogih naraštaja, a nerijetko se opisuje i kao kultni roman o odrastanju u prirodi, koji podjednako privlači i mlade i odrasle čitatelje. Knjiga je već bila predložak za film, no to nije spriječilo Davida Heymana, producenta „Medvjedića Paddingtona“ i filmova o Harryju Potteru da se ponovno primi istog materijala.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


SCOOBY-DOO! (SCOOB)
Sinkroniziran na hrvatski
SAD, Kanada, 2020.
Redatelj: Tony Cervone
Žanr: animirani, avantura, komedija
Trajanje: 93 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Warner Bros./Warner Animation Group/Hanna-Barbera Productions/Canadian Film or Video Production Tax Credit (CPTC)/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.scoob.movie/

I u nevolji zajedno.

U filmu „Scooby-Doo!“ saznat ćemo mnoge tajne i činjenice o omiljenoj ekipi koja već desetljećima rješava najsloženije misterije i zadatke. Kako su se sreli Scooby i Shaggy, kako se dvojac, potom, upoznao s mladim detektivima Fredom, Velmom i Daphne te kako su dospjeli do svog prvog slučaja. Danas, nakon stotinu riješenih slučajeva, Scooby i njegova ekipa suočavaju se sa svojom najvećom i najizazovnijom misterijom ikada: opakim planom da pas duh Cerberus zavlada svijetom! Dok se oni svi utrkuju kako bi zaustavili apokalipsu pasa, Scoobijevi prijatelji otkrivaju njegovu tajnu ostavštinu i epsku sudbinu koja je veća od bilo čega što su mogli zamisliti...

Prva animirana, cjelovečernja zabava o najpoznatijem psu na svijetu sada i na velikom ekranu!

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


GREENLAND: POSLJEDNJE UTOČIŠTE (GREENLAND)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2020.
Redatelj: Ric Roman Waugh
Uloge: Gerard Butler, Morena Baccarin, Scott Glenn
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 119 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: STX Films/Thunder Road/A G-Base Film Production/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.greenlandmovie.com/

Od producenta franšize „John Wick“ i filmova „Grad lopova“ i „Sudar titana“.

Kako se odbrojavanje do globalne apokalipse približava, obitelj Johna Garrityja bori se za opstanak. Zajedno sa sinom Nathanom moraju krenuti na opasno putovanje kako bi se domogli jedine nade za spas, utočišta na Greenlandu. Usred zastrašujućih vijesti o uništenim gradovima širom svijeta, dok komadi kometa izazivaju katastrofu neviđenih razmjera, Garrityji doživljavaju najbolje i najgore od čovječanstva, u borbi protiv sve veće panike i bezakonja koje ih okružuju. Kako se odbrojavanje do globalne apokalipse približava nuli, njihov nevjerojatan put kulminira očajničkim i posljednjim letom u moguće sigurno utočište.

Redatelj akcijskih uspješnica „Pad anđela“ i „Doušnik“ donosi katastrofični spektakl koji prati dramu čovječanstva i običnog čovjeka pred armagedonom.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


NOVI MUTANTI (THE NEW MUTANTS)
Ujedinjeno Kraljevstvo, SAD, 2020.
Redatelj: Josh Boone
Uloge: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Alice Braga
Žanr: akcija, horor, ZF
Trajanje: 98 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: 20th Century Studios/Marvel Entertainment/Twentieth Century Fox/Walt Disney Studios Motion Pictures/Blitz Film & Video Distribution
Službena web stranica: https://www.20thcenturystudios.com/movies/the-new-mutants

Priča o petoro mladih, s opasnim sposobnostima, koje čuvaju na tajnoj lokaciji protiv njihove volje. Svaki od njih nosi teret tajanstvene prošlosti i moći koju ne mogu kontrolirati. Kad shvate da su „pod zaštitom“ u još većoj opasnosti, i budu progonjeni od nadnaravnog zla, ostvarit će se njihovi najveći strahovi.

Serija Marvelovih stripova „Novi mutanti“ prvi puta se pojavila 1982. godine. Novi mutanti su bili mladi studenti škole za nadarene profesora Charlesa Xaviera, jako slični originalnim stripovima „X-men“. Ovo je jedinstvena i originalna priča koja nas uvodi u potpuno novi svijet X-mena, drukčija od bilo koje priče iz Marvelovog svijeta. Ton je iznenađujući, žanr je neočekivan, radnja je misteriozna i uznemirujuća.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ i u „CineStar“ Arena IMAX kinu u 4DX (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


STEPINAC – KARDINAL I NJEGOVA SAVJEST
Hrvatska 2020.
Redateljica i scenaristica: Višnja Starešina
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 87 minuta
Producentske tvrtke/Distributer: Interfilm/Hrvatsko Katoličko Sveučilište/Blitz Film & Video Distribution

Gdje god da dotaknete hrvatsku povijest posljednjih osamdesetak godina, u njoj ćete negdje, na neki način, naići na Alojzija Stepinca. Dokumentarni film „Stepinac – Kardinal i njegova savjest“ priča je o životu Alojzija Stepinca, o tome kako se kao čovjek i zagrebački nadbiskup nosio s najvećim izazovima 20. stoljeća, o globalnom i univerzalnom značaju njegova djela, o korijenu kontroverzi koje ga prate do današnjih dana, o relevantnosti njegova primjera i univerzalnosti njegovih poruka u današnjem vremenu. To je ujedno i priča o hrvatskoj i europskoj povijesti 20. stoljeća, kao neizostavnom kontekstu djelovanja.

Dokumentarni film o životu Alojzija Stepinca.

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)


RAT U KUĆI (THE WAR WITH GRANDPA)
SAD, 2020.
Redatelj: Tim Hill
Uloge: Robert de Niro, Uma Thurman, Christopher Walken, Cheec Marin, Jane Seymour
Žanr: komedija, obiteljski
Trajanje: 94 minute
Producentske tvrtke/Distributer: Marro Films/Ingenious/Editus d.o.o.


Robert De Niro u urnebesnoj igri izdržljivosti s desetogodišnjim unukom.

Desetogodišnji Peter oduševljen je viješću da se njegov djed doseljava k njemu, no njegovom uzbuđenju dolazi kraj kada shvati da se od njega očekuje da djedu prepusti svoju sobu, dok bi on trebao noćiti na jezivom tavanu.

Iako jako voli svog djeda, Peter želi svoju sobu nazad i ne preostaje mu ništa drugo nego objaviti rat. Udružuje se s prijateljima te zajedno kuju opake planove protiv djeda, kako bi ga natjerali da preda sobu. Ipak, krv nije voda, a uskoro postaje jasno da je Peter svoju tvrdoglavost i borbene gene naslijedio, pogađate, od djeda! Prava zabava za publiku tek počinje kada se djed ne želi predati već odlučuje suprotstaviti se malim urotnicima, smišljajući osvetu.

Ova urnebesna obiteljska komedija redatelja Tima Hilla, s neponovljivim Robertom de Nirom u glavnoj ulozi djeda, obećavajuće je filmsko štivo za sve generacije koje nikako ne smijete propustiti!

U Zagrebu u multipleksima „CineStar“ (www.blitz-cinestar.hr) i u multipleksu „Cineplexx“ (www.cineplexx.hr)

Tagovi: premijere u hrvatskim kinima, Robert de Niro, Uma Thurman, Christopher Walken, Katie Holmes, Christopher Convery,Vin Diesel, Christopher Nolan
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE