GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Suradnja pulskog Sajma knjige i sarajevskog Bookstana

Suradnja pulskog Sajma knjige i sarajevskog Bookstana
DOBRE VIJESTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.12.2022 / 16:55
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Na konferenciji za novinare u kavani Mozart Doma hrvatskih branitelja predstavljena je suradnja između Sa(n)jma knjige u Istri i festivala Bookstan koja će se realizirati iduće godine.

O tome su uz Magdalenu Vodopija, direktoricu Sa(n)jam knjige u Istri govorili Damir Uzunović, suosnivač izdavačke kuće Buybook i direktor festivala Bookstan i Lamija Milišić, izvršna direktorica festivala Bookstan.

Suradnja će se odvijati najprije u srpnju na osmom Međunarodnom festivalu Bookstan u Sarajevu, a potom i u prosincu na sljedećem, 29. Sa(n)jam knjige u Istri.

- Iznimno se radujemo suradnji s Bookstanom, festivalom koji izuzetno cijenimo, važno je da festivali surađuju, razmjenjuju ideje, gostovanja, šireći na taj način i svoje granice. To su uvijek vrlo zanimljiva prožimanja kultura. Prisjetila sam se, dok ovogodišnje izdanje Sajma po malo privodimo kraju, i raznih malih formi, malih promocija koje su se održavale godinama unazad u našoj Castropoli, tako lijepe, tople promocije, kazala je Vodopija.

Uzunović je kazao da cjelokupan koncept ovoga festivala je proizašao iz knjižare, a govorio je i o radionici za književne kritičare, gdje zainteresirane uče da se počnu baviti književnom kritikom, pisati komentare, recenzije i slično. Zato smatra suradnju tih festivala vrlo značajnom i zanimljivom, jer će se nadopunjavati raznolikim sadržajima.

Lamija Milišić kazala je da je važno povezati autore i propitivati razne književne trendove, kao i suradnja među književnim festivalima. Pula će biti gost sarajevskog festivala prve srijede u srpnju, a sarajevski festival priprema svoje gostovanje za iduće izdanje San(j)ma knjige u Istri.

Tagovi: Sa(n)jam knjige, Bookstan, Magdalena Vodopija, Damir Uzunović
PROČITAJ I OVO
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE