GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Tabor Film Festival od 8. do 11. srpnja

Tabor Film Festival od 8. do 11. srpnja
KRATKOMETRAŽNI FILM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.06.2021 / 17:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Međunarodni festival kratkometražnog filma Tabor Film Festival održat će se od 8. do 11. srpnja u dvorcu Veliki Tabor, s novim vodstvom u svom 19. izdanju.

Nakon osamnaest godina u organizaciji Udruge za kulturu Gokul festival će od sad voditi produkcijski tim SABMARINE iza kojeg su Sabrina Herak Smoković i Marin Leo Janković.

Pored međunarodne i domaće kratkometražne konkurencije, organizatori najavljuju bogat popratni program.

Među ostalim, u ulozi voditelja Noći žive publike bit će glumac Josip Ledina,koji je igrao u seriji "Crno-bijeli svijet", a svoju je komičarsku vokaciju potvrdio u Teatru Exit, u predstavi "Fešta“.

Program Zagorski specijal, posvećen vezama Hrvatskog zagorja i filmske umjetnosti, donosi dokumentarni film Sergija Michielija o osebujnom samoukom zagorskom umjetniku Izidoru Popijaču Žigi, koji se bavi skulpturom i reljefom u dva izvorna materijala – glini i crnom hrastu kojeg pronalazi u koritu rijeke Bednje.

Filmske retrospektive ugošćuju prošlogodišnje pobjednike u međunarodnoj i domaćoj konkurenciji, portugalsku redateljicu Cristèle Alves Meire i hrvatskog animatora Natka Stipaničeva, koji će predstaviti neka od svojih najzanimljivijih ostvarenja.

Za djecu su pripremljene matineje s izborom najboljih filmova festivala KIKI.

Po riječima organizatora, festival ubuduće želi posvetiti još više pažnje studentskom filmu i mladim filmašima, a prvo poglavlje te festivalske smjernice otvara se posebnim programom ADU Shorts.

Predstavit će se filmovi Bojana Radanovića, Davida Gaše, Dore Brkarić, Eme Šajatović, Filipa Zadre, Jana Krevatina, Luciana Mirdite, Luke Galešića, Petra Vukićevića i Urha Pirca, studenata Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu.

Festival donosi dva masterclassa - prvi, "Mad Lady's Shorts", vodit će dugogodišnji gost i prijatelj festivala, njemački filmski profesionalac Olaf Möller, dok će u drugom svoje znanje s polaznicima podijeliti Jelena Maksimović, jedna od najcjenjenijih regionalnih montažerki čije je umijeće montiranja prepoznato na mnogim svjetskim filmskim festivalima.

Kao zajednički nazivnik glazbenog dijela festivala izdvaja se plesna i elektronska glazba, te nastupi hrvatskih glazbenika i DJ-eva. Na pozornici Sunset Stage svirat će Aklea Neon, Jan Kinčl, Plazmatick, Eleven, Muzika za dobar đir, DJ Afrika, DJ Anikulapo.

Organizatori podsjećaju da je do 25. lipnja otvoren i natječaj za prijavu volontera.

Tagovi: teatar Exit, Tabor Film Festival, Josip Ledina, Natko Stipaničev, Sabrina Herak Smoković, Marin Leo Janković
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE