GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a

Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
DOKUMENTARNI SERIJAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 16:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. Riječ je o jednom od najgledanijih dokumentarnih serijala posvećenih kulturi, načinu života, tradiciji i urbanom ritmu jedne od najvibrantnijih svjetskih metropola, u kojoj živi više od 20 milijuna stanovnika.

Dokumentarni filmovi u produkciji Televizije Peking, koji su oduševili gledatelje diljem Europe, otkrit će nam tajnu uspjeha suvremene Kine te prikazati novi šarm povijesne civilizacije, s kojom nas je još krajem 13. stoljeća povezao Marko Polo, utirući put suvremenim kulturnim vezama na novom Putu svile.

Projekt je dio kulturne suradnje između Hrvatske i Kine, odnosno HRT-a i Televizije Peking, s namjerom promicanja kulture, jezika i različitih aspekata društva, te ciljem upoznavanja, predstavljanja i povezivanja obje države, koje imaju mnogobrojne poveznice te zajedničku spremnost za suradnju na područjima medija, kulture i obrazovanja, gospodarstva i umjetnosti.

Serijal, koji ćemo gledati od srijede 12. svibnja svakodnevno u 18.00 na trećem programu HRT-a, u dvadesetak nastavaka donosi zanimljive priče o stanovnicima Pekinga, o šarolikosti njihove kulture, o prirodnim ljepotama koje glavni grad Kine baštini, o promjenama koje su se događale proteklih desetljeća, a u kojima je Kina postala svjetska ekonomska sila te njihovim posljedicama na svakodnevni život.

Gledatelji HRT-a tako će imati priliku upoznati novi šarm stare prijestolnice, koja ne zaboravlja elemente bogate povijesti dok se priprema za Zimske olimpijske igre 2022., čime će postati prvi grad organizator obje olimpijade. Očekuje ih uzbudljivo putovanje kroz moderni Peking, čiji žitelji žive „kineski san“ o pomlađivanju nacije, čemu je pridonio silovit razvoj i otvaranje svijetu. Istovremeno, kineska prijestolnica je živa priča o Kini dvadesetog stoljeća, kao i o tisućama godina postojanja kineske civilizacije. Upoznajući predivni Peking i pekinški životni stil, gledatelji će dobiti jasniju sliku i o današnjoj Kini, koja sve više dominira na globalnoj političkoj, gospodarskoj ali i kulturnoj sceni.

Ovo je prva suradnja HRT-a s Televizijom Peking, jednom od najznačajnijih medijskih kuća u Kini, prepoznatljivoj po specifičnom stilu i vrhunskoj produkciji, koja privlači gledatelje diljem svijeta. Nastavak serijala imat ćemo priliku gledati u jesenskoj programskoj shemi.

Tagovi: Taj predivni Peking, Peking, NR Kina, Hrvatska radiotelevizija
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE