GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a

Taj predivni Peking uskoro na programu HRT-a
DOKUMENTARNI SERIJAL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2021 / 16:53
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HRT od 12. svibnja počinje s emitiranjem dokumentarnih filmova pod nazivom Taj predivni Peking. Riječ je o jednom od najgledanijih dokumentarnih serijala posvećenih kulturi, načinu života, tradiciji i urbanom ritmu jedne od najvibrantnijih svjetskih metropola, u kojoj živi više od 20 milijuna stanovnika.

Dokumentarni filmovi u produkciji Televizije Peking, koji su oduševili gledatelje diljem Europe, otkrit će nam tajnu uspjeha suvremene Kine te prikazati novi šarm povijesne civilizacije, s kojom nas je još krajem 13. stoljeća povezao Marko Polo, utirući put suvremenim kulturnim vezama na novom Putu svile.

Projekt je dio kulturne suradnje između Hrvatske i Kine, odnosno HRT-a i Televizije Peking, s namjerom promicanja kulture, jezika i različitih aspekata društva, te ciljem upoznavanja, predstavljanja i povezivanja obje države, koje imaju mnogobrojne poveznice te zajedničku spremnost za suradnju na područjima medija, kulture i obrazovanja, gospodarstva i umjetnosti.

Serijal, koji ćemo gledati od srijede 12. svibnja svakodnevno u 18.00 na trećem programu HRT-a, u dvadesetak nastavaka donosi zanimljive priče o stanovnicima Pekinga, o šarolikosti njihove kulture, o prirodnim ljepotama koje glavni grad Kine baštini, o promjenama koje su se događale proteklih desetljeća, a u kojima je Kina postala svjetska ekonomska sila te njihovim posljedicama na svakodnevni život.

Gledatelji HRT-a tako će imati priliku upoznati novi šarm stare prijestolnice, koja ne zaboravlja elemente bogate povijesti dok se priprema za Zimske olimpijske igre 2022., čime će postati prvi grad organizator obje olimpijade. Očekuje ih uzbudljivo putovanje kroz moderni Peking, čiji žitelji žive „kineski san“ o pomlađivanju nacije, čemu je pridonio silovit razvoj i otvaranje svijetu. Istovremeno, kineska prijestolnica je živa priča o Kini dvadesetog stoljeća, kao i o tisućama godina postojanja kineske civilizacije. Upoznajući predivni Peking i pekinški životni stil, gledatelji će dobiti jasniju sliku i o današnjoj Kini, koja sve više dominira na globalnoj političkoj, gospodarskoj ali i kulturnoj sceni.

Ovo je prva suradnja HRT-a s Televizijom Peking, jednom od najznačajnijih medijskih kuća u Kini, prepoznatljivoj po specifičnom stilu i vrhunskoj produkciji, koja privlači gledatelje diljem svijeta. Nastavak serijala imat ćemo priliku gledati u jesenskoj programskoj shemi.

Tagovi: Taj predivni Peking, Peking, NR Kina, Hrvatska radiotelevizija
PROČITAJ I OVO
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
FESTIVALI
Još mjesec dana do jubilarnog izdanja Zagreb Doxa
ZAGREB - ZagrebDox je prvi put otvorio svoja festivalska vrata 21. veljače 2005. godine filmom Bijeli dijamant velikog Wernera Herzoga.
Preminuo skladatelj Igor Savin
IN MEMORIAM
Preminuo skladatelj Igor Savin
ZAGREB - U 78. godini života preminuo je klavirist, klavijaturist, vibrafonist, skladatelj, aranžer i producent Igor Savin.
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
PRIZNANJA
Berlinska techno scena uvrštena na UNESCO-ov popis kulturne baštine
BERLIN - Njemačko ministarstvo kulture i vijeće UNESCO-a dodali su berlinsku techno scenu na popis nematerijalne kulturne baštine zemlje i to kao priznanje za doprinos te scene kulturnom identitetu grada.
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
KONCERTI
Nick Cave & The Bad Seeds stižu u Arenu Zagreb
ZAGREB - Nick Cave & The Bad Seeds najavljuju svoju prvu turneju po Velikoj Britaniji i Europi od 2017. s 27. nastupa u 17 zemalja ove jeseni.
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
PRIZNANJA
Hanna Schygulla primit će nagradu na životno djelo Njemačke filmske akademije
BERLIN - Njemačka glumica Hanna Schygulla, najpoznatija po svojoj opsežnoj suradnji s pokojnim njemačkim redateljem Rainerom Wernerom Fassbinderom, dobit će nagradu za životno djelo Njemačke filmske akademije na dodjeli Njemačkih filmskih nagrada u svibnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE