GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Teatar &TD sezonu privodi kraju otvaranjem Ljetne pozornice i s tri pretpremijere

Teatar &TD sezonu privodi kraju otvaranjem Ljetne pozornice i s tri pretpremijere
SEZONA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.05.2020 / 11:31
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Teatar &TD nakon dvomjesečne stanke 27. svibnja ponovno otvara svoja vrata s izvedbom predstave "Hamlet za svakoga" Sebastina Seidela na novoj Ljetnoj pozornici, a do kraja sezone pretpremijerno će izvesti čak tri nova naslova.

Kako se ističe u najavi, budući da postojeći izvedbeni uvjeti ne zadovoljavaju potrebne kriterije za izlazak planiranih premijera u smislu punog kapaciteta gledališta nužnog za prvo javno izvođenje, Teatar &TD ovu će sezonu završiti s pretpremijerama triju novih predstava koje će premijerno, u punom sjaju, biti izvedene najesen.

Prva pretpremijera, 16. lipnja, potresna je dijaloška drama "Donor" splitskog autora Branka Ružića u režiji nagrađivane redateljice Nine Kleflin. U predstavi glume Dijana Vidušin i Saša Anočić kojemu je ovo, kao i redateljici Kleflin, prva suradnja s &TD-om. Redateljica postavlja intimnu dramu o ljudima koji su prošli ratna stradanja, o onima koje je rat obilježio i promijenio.

Također nagrađivana autorica i redateljica Olja Lozica vraća se u Teatar &TD nakon pet godina s predstavom "Dobro je ništa" u kojoj se bavi temom depresije u suvremenom društvu. Predstavu nosi četvero mladih glumaca, Deni Sanković, Romano Nikolić, Andrea Špindel i Aron Aleksej Ljevaković. Pretpremijera će se održati 29. lipnja.

Redatelj Marko Juraga nakon gotovo 50 godina na kazališne daske Velike dvorane &TD-a, postavlja kultnu dramu "Rosencrantz i Guildenstern su mrtvi" autora Toma Stopparda, u kojoj su na tim istim daskama 1971. briljirali Ivica Vidović i Rade Šerbedžija. Dvojicu glavnih protagonista utjelovit će glumci Domagoj Janković i Pavle Vrkljan uz igru Borka Perića, Dominika Čička, Ivana Pašalića te Bernarda Tomića. Riječ je o koprodukciji &TD-a s Aplauz Teatrom, s kojom Tetar &TD u srpnju završava sezonu.

Teatar &TD svoja vrata nakon dvomjesečne stanke zbog epidemioloških mjera sprječavanja širenja koronavirusa otvara već u srijedu, 27.svibnja, s repriznim izvedbama svojih predstava "Hamlet za svakoga", "Važnije polovice" i "Katalonac".

S obzirom na trenutnu situaciju i propisane mjere, Atrij Teatra &TD-a nametnuo se kao jedan od vanjskih izvedbenih prostora u kojem će publika moći pratiti dvije novije predstave s repertoara, "Hamlet za svakoga" Sebastina Seidela, te "Važnije polovice" autorica Beatrice Kurbel i Mirne Rustemović u koprodukciji s Teatrom Mašina igre.

"Katalonac", predstava redatelja Ivana Penovića koja posljednje dvije godine svakom izvedbom postavlja nove kazališne standarde, ostaje u svome originalnom prostoru, Velikoj dvorani &TD-a, ali sa smanjenim kapacitetom, kao i ostala dva najavljena reprizna naslova.

Ulaz na sve reprizne predstave za studente je besplatan.

Tagovi: Teatar &TD, ljetna sezona, Branko Ružić, Olja Lozica, Marko Juraga, Nina Kleflin, Dijana Vidušin, Saša Anočić
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE