GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

The Cure u jesen 2022. dolaze svirati u Hrvatsku

The Cure u jesen 2022. dolaze svirati u Hrvatsku
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.12.2021 / 12:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Divovi alternativne rock scene - The Cure - 27. listopada 2022. u Areni Zagreb održati će svoj prvi samostalni koncert u Hrvatskoj.

Ogromna baza domaćih obožavatelja ovog kultnog benda koji ne posustaje ni u nastupima, ni u izdavaštvu ni nakon 42 godine od osnutka, napokon će doći na svoje i vidjeti dugo očekivani samostalni nastup The Curea. Zagrebački koncert dio je upravo najavljene europske turneje The Cure Tour 22 na kojoj će The Cure održati 44 koncerta u 22 zemlje, a sve kao najava novog albuma koji će donijeti novih 67 minuta The Cure zvuka.

Ovi indie rock pioniri do sada su objavili 13 studijskih albuma i više od 40 singlova, a njihovi albumi su prodani u 30 milijuna kopija širom svijeta. Tu je i niz live albuma, soundtrackova, knjiga… The Cure je svojom glazbom obilježio živote generacije obožavatelja, a iako ih je teško svrstati u pojedinačan glazbeni žanr, utjecali na formiranje nekolicine njih kao što su goth rock, new wave i post-rock. U 2019. pet članova The Curea svečano su primljeni u Rock & Roll Hall of Fame.

The Cure je oformljen 1978. godine u gradu Crawley u Engleskoj, a od prvog koncerta te iste godine The Cure je do sada odsvirao preko 1,500 koncerata, a upravo su živa svirka i direktan kontakt s publikom ono što The Cure radi najbolje. Tako su i prije dvije godine od NME-a proglašeni najboljim festivalskim headlinerima, što samo dokazuje njihovu ljubav prema pozornici. The Cure Euro 2022 turneja bit će prva nakon koncerata održanih 2019. godine u kojoj su slavili 40 godina postojanja, te 30 godina od izlaska kultnog albuma 'Disintegration' iz 1989. s kojim su osigurali titulu jednog od najboljih britanskih bendova u posljednjih 50 godina. Iste godine, nakon festivalske turneje od tri mjeseca održali su epski trosatni koncert u Mexico Cityju. U Areni Zagreb nas tako očekuje punih 135 minuta čiste The Cure koncertne energije i zanosa, kojoj će predhoditi nastup predgrupe The Twilight Sad.

Ulaznice su u prodaji od četvrtka, 9. prosinca u 10 sati, putem Eventim.hr sistema i na prodajnim mjestima Eventima. Cijene ulaznica kreću se od 175 do 650 kuna.

Tagovi: The Cure, Arena Zagreb, The Twilight Sad
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE